Politie: 'Ziekteverzuim nog niet zorgwekkend'

Toegevoegd: 12-03-2020, 16.23 uur

Politie: 'Ziekteverzuim nog niet zorgwekkend'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het ziekteverzuim bij de politieregio Zeeland-West-Brabant neemt vanwege de uitbraak van het Coronavirus toe maar de situatie is nog niet zorgwekkend. Wel wordt rekening gehouden met een scenario waarbij verder prioriteiten moeten worden gesteld. Dat zegt politiechef Ronald Weydema.

De politie houdt dagelijks de verzuimcijfers goed in de gaten. Weydema: “Niet alle medewerkers zijn echt ziek maar in Brabant hadden we natuurlijk, net als nu in de rest van het land, te maken met de dringende oproep om niet naar het werk te gaan als je gezondheidsklachten hebt. Mensen met een verkoudheid zitten dus ook thuis.”

Volgens Weydema houdt de politie rekening met diverse scenario’s. “112 blijft natuurlijk altijd overeind maar wellicht zullen we op een later moment wel verder moeten prioriteren. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat bepaalde onderzoeken tijdelijk stil worden gezet”, zo zei de districtschef vanmiddag.

De politie probeert overigens ook verspreiding te voorkomen door mensen waar mogelijk thuis te laten werken en bepaalde oefeningen te schrappen. “Logischerwijs kan niet al ons personeel thuiswerken. Onze agenten komen bovendien dagelijks met veel mensen in contact. Besmetting is dus nooit helemaal te voorkomen. Een hoestende verdachte zullen we uiteraard ook gewoon aanhouden.”

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anachistische staat NL (12-3-2020 om 19:41)
Was er eerder al geen bericht dat de avonddiensten in het gedrang kwam door teveel wegbezuinigd personeel door rutte3 ? dan kunnen er dus niet veel zieken bijkomen. Criminelen krijgen zo vrij spel, dank u zeer VVD stemmers voor het wegbezuinigen van de politie..