Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen geëist voor gewelddadige overval

Toegevoegd: 13-03-2020, 17.53 uur
Bij de overval raakte de eigenaar van de zaak ernstig gewond.
Bij de overval raakte de eigenaar van de zaak ernstig gewond.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de rechtbank in Middelburg is vrijdag tegen de 22-jarige A. H. uit Brakel een gevangenisstraf van 48 maanden geëist. Zijn vriend, de twee jaar oudere S. R. uit Malden hoorde 40 maanden cel tegen zich eisen. Het duo wordt verdacht van een poging tot diefstal met geweld op de Poolse supermarkt aan het Arsenaalplein in Terneuzen.


In de avonduren van 8 juni vorig jaar kwamen H. en R. met een door H. gestolen sleutel de supermarkt via de achterdeur binnen. Gemaskerd en gewapend met een pistool liep H. naar de kassa. Daar stond de eigenaar geld te tellen en binnen de kortste keren ontstond er een vechtpartij waarbij de eigenaar de nodige klappen en ernstige - door R. toegebrachte - steekwonden opliep. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Gent gebracht.

Een 24-jarige medewerker werd eveneens door R. met een mes gestoken. Het duo vluchtte de supermarkt uit. R. kon dankzij camerabeelden kort na het incident in Arnhem worden aangehouden. De arrestatie van H. volgde enkele dagen daarna.

Overigens had de eigenaar van de supermarkt tijdens de worsteling H. herkend, maar hij durfde dit uit angst voor hem pas veel later te vertellen. Tijdens de behandeling van de zaak ontkende H. alles. Die dag was hij thuis geweest, zo betoogde hij. Alleen had hij daar geen enkel bewijs voor.

Het DNA dat van H. in de supermarkt werd aangetroffen was niet van hem, maar van zijn broer, beweerde hij met droge ogen. R. erkende daarentegen alles. Dat het bij een poging was gebleven, kwam omdat niet bewezen kon worden of en hoeveel geld er mogelijk zou zijn meegenomen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ook een schadevergoeding van circa 16.000 euro geëist. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren