Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
8 files van totaal 33 km

KNRM Reddingbootdag afgelast om Corona

Toegevoegd: 13-03-2020, 20.19 uur
KNRM Reddingbootdag afgelast om Corona
© Foto: HVZeeland.nl (archief)

MIDDELBURG - De nationale Reddingbootdag die de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) elk jaar organiseert, is afgelast vanwege de uitbraak van het Coronavirus.

De hulpverleningsorganisatie heeft besloten om de open dag, die gepland stond voor 25 april, af te gelasten. ​Momenteel wordt nog onderzocht of er na de zomer alsnog een open dag wordt gehouden. Het schrappen van de dag is volgens de KNRM nodig om de reddingboten inzetbaar te houden.

"Voor het reddingwerk op het water is het van het grootste belang dat de reddingstations inzetbaar blijven met voldoende bemanningsleden voor de reddingboten. Daarom hebben wij alle activiteiten geannuleerd, waarbij vrijwilligers samen komen met elkaar of met anderen, zoals op Reddingbootdag", zo laat de reddingmaatschappij weten.