Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 33 km

KNRM Reddingbootdag afgelast om Corona

Toegevoegd: 13-03-2020, 20.19 uur
KNRM Reddingbootdag afgelast om Corona
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De nationale Reddingbootdag die de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) elk jaar organiseert, is afgelast vanwege de uitbraak van het Coronavirus.


De hulpverleningsorganisatie heeft besloten om de open dag, die gepland stond voor 25 april, af te gelasten. ​Momenteel wordt nog onderzocht of er na de zomer alsnog een open dag wordt gehouden. Het schrappen van de dag is volgens de KNRM nodig om de reddingboten inzetbaar te houden.

"Voor het reddingwerk op het water is het van het grootste belang dat de reddingstations inzetbaar blijven met voldoende bemanningsleden voor de reddingboten. Daarom hebben wij alle activiteiten geannuleerd, waarbij vrijwilligers samen komen met elkaar of met anderen, zoals op Reddingbootdag", zo laat de reddingmaatschappij weten.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750