Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Messen gevonden bij jongeren Vlissingen

Toegevoegd: 13-03-2020, 20.36 uur - Update: 13-03-2020, 20.43 uur
De politie trof twee weggegooide messen aan.
De politie trof twee weggegooide messen aan.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag in Vlissingen twee messen gevonden die vermoedelijk waren weggegooid door jongeren tussen de 11 en 14 jaar oud.

“Vanmiddag kregen we een melding dat er een jongen met een mes liep bij het Cruyff Court bij het Weyevlietplein. Meldingen over wapenbezit nemen we natuurlijk altijd heel serieus. Ter plaatse troffen we een 11-jarige jongen die aan het signalement voldeed. Nadat hij gefouilleerd was, bleek hij geen mes meer bij zich te dragen”, zo schrijft de politie op Facebook.

Verstopt
“Ook de andere aanwezige jongens werden gefouilleerd, maar kennelijk was het mes verstopt toen de jongens de politie zagen komen.” Uiteindelijk kwamen toch twee messen tevoorschijn, zo zegt de politie. “Gelukkig konden we een beroep doen op de neus van politiehond Kane. Uiteindelijk vond Kane het mes, dat in de sloot was gegooid. Later werd in een prullenbak ook nog een tweede mes gevonden.”

Volgens de politie waren de betrokken jongeren tussen de 11 en de 14 jaar oud en waren de messen waarschijnlijk uit een keuken meegenomen. Jeugdagenten zullen verdere actie ondernemen. De politie grijpt het incident echter aan om ook andere ouders op te roepen met hun kinderen in gesprek te gaan over wapenbezit. “'Spelen' met wapens kan alleen maar voor ongelukken zorgen”, zo zegt de politie.

Aanpak
Wapenbezit onder jongeren neemt volgens de politie overigens steeds verder toe. Gisteren pleitten de Zeeuwse gemeenten en de politie daarom al voor een betere aanpak om het aantal geweldsincidenten waarbij jongeren betrokken zijn terug te dringen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (14-3-2020 om 10:07)
Gemeentebesturen zouden er goed aan doen de bezem eens door hun pulpwijken te halen, zeker in de probleemstad Vlissingen, in plaats van door te blijven mekkeren over de marinierskazerne. Verbazingwekkend ook de stukjes die gemeenteraadsleden in de huis aan huisbladen schrijven dat het allemaal zo goed gaat en hun kop in het zand blijven steken voor de criminaliteit van het vele tuig in deze stad.
Plien (14-3-2020 om 09:44)
Knappe hond !
un egte zeeuw (14-3-2020 om 07:04)
Her opvoeding's kamp . en er pas uit met een diploma op zak . Drillen en op bouwen .
Pietje (14-3-2020 om 03:32)
Moet nog meer buitelands rotzooi binnen halen (word er nie beter op !!)
Cor Ona (13-3-2020 om 21:10)
Man man man, waar is het mis gegaan ?