Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Viskotter maakt water in haven Breskens

Toegevoegd: 14-03-2020, 02.21 uur
De kotter lag afgemeerd in de haven van Breskens.
De kotter lag afgemeerd in de haven van Breskens.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De brandweer en de KNRM zijn vrijdagavond ingezet voor een viskotter die aan de kade lag in Breskens en water bleek te maken.


De schipper van het KNRM-reddingstation Breskens werd vrijdagavond gebeld door iemand die zag dat bij de Middenhavendam een kotter lager in het water lag dan gebruikelijk. Nadat hij zelf poolshoogte was gaan nemen, bleek dat de vissersboot inderdaad lager in het water lag dan normaal. Hierop werd assistentie gevraagd van de brandweer en andere redders van de KNRM.

In het visruim werden vervolgens twee pompen aan het werk gezet. Ook in het voorste ruim werd een pomp geplaatst. De KNRM Cadzand werd opgeroepen om extra pompcapaciteit te leveren maar deze bleek uiteindelijk niet nodig. Nadat de lekkage was opgespoord, kon deze worden gedicht met als gevolg dat het schip al snel zo goed als leeg was.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (14-3-2020 om 12:30)
Wat een oplettende burger.Waren er zoo maar meer .