Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man (18) beroofd bij Draaibrug Oost-Souburg

Toegevoegd: 14-03-2020, 08.53 uur - Update: 14-03-2020, 10.46 uur
De politie nam vannacht bij het slachtoffer thuis aangifte op.
De politie nam vannacht bij het slachtoffer thuis aangifte op.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een 18 jarige inwoner van Middelburg is vannacht in Oost-Souburg het slachtoffer geworden van een straatroof.


De jongeman fietste even na half één bij de Draaibrug toen hij nabij het fietstunneltje onder de Nieuwe Vlissingseweg een groepje van zes personen zag staan. In eerste instantie fietste hij daar voorbij, maar al snel merkte hij dat drie personen uit de groep achter hem aan renden en zijn fiets vastpakten.

De personen uit het groepje vroegen de jongen om zijn telefoon en geld. Ook pakte één van hen zijn oordopjes (Airpods) uit zijn oren. De daders dreigden de jongeman in elkaar te slaan en moest onder dwang zijn telefoon ontgrendelen. Nadat dit was gebeurd, liet het drietal het slachtoffer gaan. Hij ging vervolgens naar huis en de politie heeft daar zijn aangifte opgenomen.

Voor zover bekend zijn de daders tot nu toe voortvluchtig. De politie heeft de zaak in onderzoek. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (15-3-2020 om 00:10)
Ik focus absoluut niet op afkomst of huidskleur. Sterker nog , ik heb vrienden van verschillende nationaliteiten!! Ik vind de aanpak in Nederland veel te soft . Gewoon harder optreden waar je vandaan komt maakt helemaal dus helemaal geen verschil.
Joris (14-3-2020 om 22:50)
Zouden we het heel erg vinden als de 18-jarige een mes bij zich had en zich had verdedigd door een paar prikjes uit te delen aan dat uitschot? De bevolking zou hem een held vinden, de rechter vind hem een crimineel. Ja, minderjarig uitschot wordt altijd de hand boven het hoofd gehouden, ze mogen ongestraft pakken wat en wie ze willen.
Wim (14-3-2020 om 19:01)
Stelletje kloot zakken om op die manier zo'n jongen die alleen is te pakken en zijn telefoon af moest geven ik hoop dat ze toch gepakt worden, maar ja wat zou de straf hiervoor kunnen zijn een nachtje in de cel hoog uit.
Marrie (14-3-2020 om 17:46)
Vervelend stukje om langs te moeten, zeker wat later op de dag. Zit daar altijd jeugd, stuk of 6, op het bankje bij de brug, redelijk intimiderend. Ik ga daar ‘S avonds al een tijdje niet meer langs
P (14-3-2020 om 15:59)
@jan @leo @mijn mening, niemand houd jullie tegen om de buurt daar wat veiliger te maken, misschien eens zelf daar in de avonden gaan patrouilleren en zo ook aan te tonen dat jullie wat geven om je buurt en bewoners dan je blind te staren en focussen op de kleur en afkomsten van bepaalde mensen.
Mar (14-3-2020 om 14:18)
@Mijnmening Mijn mening is dat je erg veel bezig bent met het soort dader, voor mij zijn daders gewoon daders.
Cookie-instellingen beheren