Bedrijven Sluis dicht vanwege Coronavirus

Toegevoegd: 15-03-2020, 10.09 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur

Bedrijven Sluis dicht vanwege Coronavirus
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

SLUIS - Alle bedrijven in Sluis gaan vandaag dicht om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dat heeft de middenstandsvereniging besloten na een spoedberaad met burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis.

Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, gaf gisteren al dat in het grensgebied extra drukte werd gesignaleerd door Belgische bezoekers. Om die reden besloot de gemeente Sluis gisteravond om alle particuliere en gemeentelijke parkeerplaatsen in Breskens, Cadzand-Bad en Sluis te sluiten.

Naar aanleiding van de sluiting van de parkeerplaatsen is zondagochtend spoedberaad geweest tussen de Middenstands Vereniging Sluis en burgemeester Vermue. “Hierbij is besloten dat vandaag alle bedrijven uitzonderlijk dicht gaan”, zo zegt de ondernemersvereniging. De organisatie roept op tot saamhorigheid.

Gisteren werd overigens een noodverordening afgekondigd om te kunnen handhaven bij evenementen of andere activiteiten waarbij meer dan 100 aanwezigen waren. Dankzij de noodverordening is het strafbaar om nog langer zulke grote groepen mensen bijeen te laten zijn.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (16-3-2020 om 07:17)
Ik hoop dat er veel gemeenten zijn die de gemeente van Sluis volgen zoveel mogelijk sluiten.
Mar (15-3-2020 om 19:59)
@Richard War=t doe je er zelf aan ???????
Richard (15-3-2020 om 16:15)
Michel, ik ben het 100% met je eens en ik vind persoonlijk dat de grenzen dicht moeten en de scholen dicht . Dit gaat zo de verkeerde kant op en het kabinet doet er amper iets aan. Hulde aan Burgervader Lonink die Sluis liet sluiten, DAT is wat een goed politiek figuur hoort te doen.
Camiel (15-3-2020 om 15:21)
Eindelijk eens mensen die door durven te pakken. Respect voor Burgemeester, Middenstandsvereniging en VRZ. Hier blijkt dat kleinschalig optreden beter werkt dan al dat gediscussieer in Den Haag of Brussel. Kun je toch niets mee aanvangen met al die naïviteit. Denken alles beter te weten dan de mensen in de praktijk.
Michel (15-3-2020 om 12:19)
Ik lees net dat er in Sluis toch nog zaken open zijn. Aan hen wil ik zeggen, jullie geven totaal niet om de gezondheid van de mede mens,jullie moeten je schamen. Aan de Burgermeester van Sluis, neem uw verantwoordelijkheid en sluit de zaken die nog open zijn.
Michel (15-3-2020 om 11:38)
Met de hoop, dat alle horeca-ondernemers in Zeeland ook die verantwoording durven te nemen.