Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Veiligheidsregio: 'Dit is de enige manier'

Toegevoegd: 15-03-2020, 17.44 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur
Veiligheidsregio: 'Dit is de enige manier'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De nieuwe maatregelen rond het Coronavirus zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) de enige manier om de pandemie zo kort mogelijk te laten duren. Voorzitter Jan Lonink van de VRZ laat weten de maatregelen te steunen.

Lonink: “Wij steunen de nieuwe maatregelen die zojuist landelijk zijn afgekondigd. Want dit is hard nodig. We moeten voorkomen dat het virus zich snel verder verspreidt. Daarom moeten we persoonlijke contacten minimaliseren. Dat is de enige manier om de pandemie zo kort mogelijk te laten duren. Daar past bij dat nu scholen, horeca en sportclubs dichtgaan. Voor ons grensgebied voorkomen we met deze maatregelen nu ook de verschillen met België.”

Volgens Lonink zullen de maatregelen voor iedereen in de provincie persoonlijk merkbaar zijn. “Hoewel we deze in goede banen proberen te leiden, betekent dit een maximale inspanning om samen deze nieuwe stap te zetten in de beheersing van deze crisis. Volg deze maatregelen van de overheid op. Help elkaar en zeker de kwetsbaren in deze crisisperiode”

Lonink vervolgt: “Wij begrijpen natuurlijk dat dit ontzettend zwaar ingrijpt op de Zeeuwse samenleving en de Zeeuwse economie. Het is ingrijpend voor iedereen. En in het bijzonder voor de horeca en onze grote toeristische sector. Wij voelen mee met iedereen die hierdoor gedupeerd wordt. We gaan in overleg met partners en brancheorganisaties om de gevolgen van deze nieuwe maatregelen in kaart te brengen.”

Positieve tests
Het aantal personen waarbij in Zeeland middels laboratoriumonderzoek het Coronavirus COVID-19 is vastgesteld, ligt momenteel overigens op 19. Over het hele land gaat het om in totaal 1.135 positieve tests. Er zijn in totaal 20 personen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Klik hier voor een overzicht met Zeeuwse besmettingen.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jf (16-3-2020 om 14:36)
helemaal geen belachelijke maatregel, je weet niet wat je zegt. En gea ik ben het met je eens Laten we in de schuld gaan
m (16-3-2020 om 10:45)
gea. goed advies. We moeten ons vertrouwen op God stellen.
Marian (16-3-2020 om 10:00)
Helemaal mee eens Gea! Het virus kómt op Zijn tijd en een virus gáát op Zijn tijd! En dan is het aan ons mensen om kalmte te bewaren want geen mens kan dit virus wegnemen.
Wim (16-3-2020 om 07:10)
Laten we oppassen wat we zeggen en denken wat de voor genomen maar regelingen zijn die ik persoonlijk voor 100% geloof, zie de verspreiding die begonnen is in China en nu uitgebreid in heel de wereld waar zelfs geen medicijn voor is ben ik het eens met de inzending van Gea die het kan zegenen.
Truus (15-3-2020 om 21:45)
@ Gea: dat geloof je toch zelf niet!
EM (15-3-2020 om 20:50)
Beste Gea of God iets doet ,betwijfel ik ,anders was het er niet !