Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Overtredingen met snelle en gepimpte auto's

Toegevoegd: 15-03-2020, 19.12 uur
De politie deelde verschillende processen verbaal uit.
De politie deelde verschillende processen verbaal uit.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De politie heeft zondagmiddag in Breskens diverse bestuurders van snelle en gepimpte auto's beboet omdat ze allerlei (gevaarlijke) verkeersovertredingen begingen.


Nadat over de groep melding was gemaakt bij de politie, gingen diverse eenheden van de Zeeuws-Vlaamse politie op pad. De groep, bestaande uit zowel Belgische als Nederlandse voertuigen, trok richting Terneuzen. De verkeerspolitie leverde assistentie en de agenten zetten samen diverse wagens aan de kant.

Volgens de politie werden verschillende overtredingen waargenomen. Het ging onder meer om te hard rijden en verkeerd inhalen. Ook bleek er het één en ander mis te zijn met de technische staat van de auto's: te gladde banden, getinte verlichtingsarmaturen en te weinig zicht door de voorruit.

De politie deelde verschillende processen verbaal uit. Hierna verspreidde de groep zich over Zeeuws-Vlaanderen en België.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (16-3-2020 om 17:57)
@bumper, wat een onzin kraam je uit.
Bumper: (16-3-2020 om 11:28)
als al die auto,s een technische keuring gekregen hadden waren ze waarschijnlijk allemaal op een WOK gezet, nu wordt er een bonnetje gegeven voor iets en zijn ze de volgende keer weer aan de beurt. Zelfs velgen met een verkeerde ET [ dus niet af fabriek met bestemming NL] kan je al een WOK voor krijgen. Auto moet namelijk volledig zijn zoals hij is toegelaten voor NL.
Marcel (16-3-2020 om 09:05)
Onbegrijpelijk wel een hoop geld uitgeven aan het oppimpen van je auto maar geen geld uitgeven aan goede banden.
Pollewops (16-3-2020 om 07:36)
De auto's zijn meestal niet opgevoerd, alleen cosmetisch aangepast, dus niet sneller dan het origineel. Meestal zwaarder, vanwege bredere wielen en vleugels etc, en dus zelfs iets langzamer. Ze rijden er alleen sneller dan normaal mee. Gepimpt heette ooit eens "gecustomiseerd".
Willem.W (16-3-2020 om 06:47)
Veel harder aanpakken die malloten, net als in Noorwegen, hoge boetes, rijbewijs en auto in beslag nemen, En vernietigen, nieuwe regel dan.
Joris (16-3-2020 om 02:00)
In de shredder met die roestbakken. Helemaal als ze zo'n melkbus als uitlaat hebben voor een 'sportief' geluid. Maken een pokkenherrie alleen maar omdat de eigenaar een tekort aan aandacht denkt te hebben. Die zielige knaapjes mogen van mij de volledige aandacht van de politie krijgen. Autotuning is een kunst die door professionals wordt bedreven, door amateurs uitgevoerd wordt het een lachwekkende vertoning, zie de foto bij het artikel.
Cookie-instellingen beheren