Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 207 km

'Ondernemers houden zich goed aan sluiting'

Toegevoegd: 16-03-2020, 12.33 uur
'Ondernemers houden zich goed aan sluiting'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ondernemers en organisaties houden zich goed aan de opgelegde sluitingen en beperkingen in bezoekersaantal. Dat zegt Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg.


Bergmann schrijft in een bericht op Facebook dat de uitbaters van de horeca zich gisteren keurig hebben gehouden aan de opgelegde sluiting vanaf 18.00 uur. Ook andere organisaties hielden zich aan de opgelegde maatregelen. “Kerken en moskeeën ontvingen niet meer dan 100 personen”, aldus de burgervader.

Volgens Bergmann hebben de medewerkers van scholen en kinderopvangcentra keihard gewerkt om iedereen te informeren over hun sluiting en is ook hard gewerkt om waar nodig alternatieven te organiseren.

“Er zijn nog veel meer goede voorbeelden. In deze spannende en onzekere tijd zie ik de kracht van Middelburg, waar Middelburgers klaar staan voor elkaar en harde anti-coronamaatregelen verzachten met creatieve oplossingen”, aldus Bergmann.

De burgemeester sluit zijn bericht af door op te roepen om de crisis vooral samen te doorstaan en op te lossen. “Dat is de enige manier waarop we dat kunnen. Zie naar elkaar om, blijf veilig en gezond.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren