www.hvzeeland.nl

Nieuwe noodverordening Coronacrisis

Toegevoegd: 16-03-2020, 22.45 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft een nieuwe noodverordening afgekondigd om ook de nieuwste maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus goed te kunnen handhaven.

Zaterdagavond publiceerde de VRZ een eerste noodverordening om ervoor te zorgen dat kon worden ingegrepen als groepen van meer dan 100 personen samen zouden komen. In het uiterste geval zou dankzij de verordening strafrechtelijke vervolging ingesteld kunnen worden.

Zondagmiddag werd door het kabinet bekend gemaakt dat onder meer eet- en drinkgelegenheden, sportscholen en sauna’s moesten sluiten. Om ook deze nieuwe maatregelen te kunnen handhaven is door de Veiligheidsregio een nieuwe noodverordening opgesteld welke inmiddels van kracht is.

De nieuwe noodverordening geldt, net als de door het kabinet ingestelde maatregelen, tot en met maandag 6 april. “Indien de maatregelen niet langer noodzakelijk zijn, zal deze verordening zo spoedig mogelijk worden ingetrokken”, zo is te lezen in het document op de site van de VRZ.