Rode Kruis opent hulplijn rond Coronavirus

Toegevoegd: 17-03-2020, 13.27 uur

Rode Kruis opent hulplijn rond Coronavirus
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Rode Kruis heeft een hulplijn opengesteld voor iedereen die vanwege de Coronacrisis behoefte hebben aan een luisterend oor, advies of extra hulp.

Via het nummer 070-4455 888 kunnen mensen die in quarantaine of in thuisisolatie zitten van maandag tot en met zaterdag contact opnemen met medewerkers van het Rode Kruis. De lijn is maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 08.30 en 21.00 uur. Op vrijdag is het nummer bereikbaar tussen 08.30 uur en 18.00 uur. Bellen kan op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Het Rode Kruis roept mensen in het algemeen ook op om (telefonisch) te checken bij meer kwetsbare vrienden, familieleden en buren of je iets voor hen kan doen. "Ouderen en mensen met chronische ziekten zijn vatbaarder voor corona, zij zijn misschien bezorgd of gespannen. Raad aan gezelschappen te vermijden en bied aan boodschappen te den. Raad aan het openbaar vervoer te vermijden en bied een lift aan. Vraag of hun voorraad medicijnen toereikend is", zo roept het Rode Kruis op.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750