Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Zes nieuwe Coronapatiënten, 27 in totaal

Toegevoegd: 17-03-2020, 16.13 uur
Zes nieuwe Coronapatiënten, 27 in totaal
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij zes Zeeuwen is vandaag het Coronavirus vastgesteld. Het totaal aantal bevestigde besmettingen met het COVID-19-virus in Zeeland ligt nu op 27. Dat heeft de GGD Zeeland zojuist gemeld.


De nieuwe patiënten zijn personen uit Sint-Maartensdijk, ’s-Heer Abtskerke, Middelburg, Kapelle, Wolphaartsdijk en Terneuzen. Hun besmetting met het Coronavirus is na laboratoriumonderzoek vastgesteld, zo laat de GGD weten.

Hoe hoog het aantal Zeeuwse besmettingen echt ligt, is moeilijk te zeggen. Gisteren bevestigde de GGD Zeeland al dat niet iedereen met klachten meer wordt getest op besmetting met het Coronavirus. “De (huis)arts zal bepalen of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juist behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze COVID-19 hebben. Het gaat dan om mensen van 70 jaar en ouder en mensen die op basis van onderliggend lijden in aanmerking komen voor griepvaccinatie”, zo legt het RIVM uit.

In ziekenhuizen geldt een ruimer testbeleid voor ziekenhuismedewerkers en patiënten met een longontsteking waarvan de oorzaak niet duidelijk is. Volgens het RIVM gebeurt dit onder meer om patiënten met het coronavirus sneller te kunnen identificeren en tijdig te kunnen isoleren. “Zo voorkomen we dat zorgverleners en medepatiënten onnodig worden blootgesteld”, aldus het RIVM. Wat ook meespeelt, is dat wanneer de oorzaak van de longontsteking bekend is, de ontsteking beter behandeld kan worden. “Dat is goed voor een snel herstel. Zeker voor mensen met een zwakkere gezondheid, zoals in het ziekenhuis, is dat van belang”, aldus de gezondheidsorganisatie.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren