Weerbericht:
Heldere nacht, in het noorden mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten Hrieps op vrije voeten door corona

Toegevoegd: 17-03-2020, 19.59 uur
Bij de overval werd de contante opbrengst van muziekfestival Hrieps gestolen.
Bij de overval werd de contante opbrengst van muziekfestival Hrieps gestolen.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De vijf gedetineerde verdachten die verdacht worden direct betrokken te zijn geweest bij de overval op Hrieps op 12 mei vorig jaar zijn dinsdag door de rechtbank in Middelburg geschorst uit hun voorlopige hechtenis.


De rechtbank is van oordeel dat door de Corona-uitbraak, in combinatie met nog lopende onderzoeken en onderzoekswensen er absoluut geen zicht is op een inhoudelijke behandeling van de zaak. De vijf komen dan ook donderdag onder stringente voorwaarden, zoals reclasseringstoezicht, contract- en locatieverbod in afwachting van hun proces op vrije voeten.

In totaal zijn er nu tien verdachten. Van de in eerste instantie twaalf gedetineerden, kwamen er vijf vrij, werd de zaak tegen één verdachte wegens te weinig bewijs geseponeerd en een ander, een Domburger die onlangs nog tot zes jaar cel werd veroordeeld wordt binnenkort eveneens om dezelfde reden geseponeerd.

De verdachten drongen - toen de festiviteiten van Hrieps ten einde waren en er al was begonnen met het opruimen - een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke binnen. Ze gooiden een ruit in en bedreigden de bewoonster. De vrouw moest vervolgens de gehele contante dagopbrengst van het festival afstaan.

Tijdens de niet-inhoudelijke behandeling van dinsdag werd verteld dat een voormalig lid van de organisatie van Hrieps een verdachte zou hebben getipt over het geld en de plaats.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren