Weerbericht:
Vrij veel wind en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Zes nieuwe besmettingen, 33 in totaal

Toegevoegd: 18-03-2020, 16.53 uur - Update: 27-03-2020, 10.41 uur
Woonplaats Zeeuwse patiënten met het Coronavirus. Voor details: zie onderaan.
Woonplaats Zeeuwse patiënten met het Coronavirus. Voor details: zie onderaan.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In totaal 33 personen met het coronavirus. Dat is de actuele stand van het aantal besmette personen welke zojuist door de GGD Zeeland bekend is gemaakt. Er zijn zes nieuwe gevallen.


Sinds gisteren zijn personen uit Middelburg, Hansweert, Yerseke, Terneuzen, Vlissingen en Sluis via laboratoriumonderzoek definitief gediagnostiseerd met het COVID-19-virus, zo meldt de GGD. Daarmee is het totaal aantal Zeeuwse besmettingen dat via een officiële test is vastgesteld opgelopen naar 33. Hoeveel mensen het virus precies hebben, is op basis van dit cijfer echter niet precies meer te zeggen. Veel mensen met klachten worden immers niet meer getest als zij zich bij de huisarts melden. Dit gebeurt alleen nog bij mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. In ziekenhuizen wordt wel vaker getest. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Gisteren riep het RIVM Nederlanders overigens nog op om mee te doen aan Infectieradar.nl: een website waarop mensen zich konden aanmelden om vervolgens wekelijks informatie door te geven over eventuele gezondheidsklachten. Via dit onderzoek zou een beter beeld verkregen moeten worden over het aantal mensen met gezondheidsklachten en het verloop van COVID-19. De site is echter momenteel echter niet (goed) bereikbaar vanwege technische problemen. Vermoedelijk heeft dat er mee te maken dat veel mensen zich willen aanmelden om mee te helpen.

Overzicht
Op 6 maart was een vrouw uit Scharendijke de eerste Zeeuw waarbij het virus werd vastgesteld. Een overzicht van de patiënten en hun toestand (thuisisolatie of ziekenhuisopname) die na de test werd gemeld door de GGD Zeeland (Niet bij alle gevallen is de toestand van de patiënt gemeld):
- 6 maart: Een vrouw uit Scharendijke (thuis)
- 9 maart: Een vrouw uit de gemeente Goes (thuis)
- 10 maart: Inwoners van Serooskerke (W) (thuis), Goes (thuis) en Heinkenszand (thuis)
- 11 maart: Twee vrouwen uit Vlissingen, een vrouw uit Rilland (allen thuis)
- 12 maart: Een man uit Kamperland (thuis)
- 13 maart: Inwoner van Aardenburg (opname), Rilland en Sas van Gent (opname)
- 14 maart: Inwoners van Oostburg (thuis) en Oud-Vossemeer (opname)
- 15 maart: Inwoners van 's-Heerenhoek (thuis), Middelburg, Rilland, Vlissingen en Wemeldinge (alle vier opname)
- 16 maart: Inwoners van Oost-Souburg (thuis) en Sas van Gent (opname)
- 17 maart: Inwoners van Sint-Maartensdijk, ’s-Heer Abtskerke, Middelburg, Kapelle, Wolphaartsdijk en Terneuzen
- 18 maart: Inwoners van  Middelburg, Hansweert, Yerseke, Terneuzen, Vlissingen en Sluis
  


 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@farma (19-3-2020 om 07:49)
Waar ze zijn geweest doet er niet toe, met wie ze in aanraking zijn geweest vooral... En veel meerwaarde heeft dat zelfs niet meer
Farmaindustriekapot (18-3-2020 om 23:38)
.. Lijkt me handiger om er dan ook bij te vermelden op welke plekken deze personen recent zijn geweest.. Er word alleen maar bekend gemaakt hoeveel mensen er besmet (ook nooit is hoeveel er inmiddels genezen zijn (altijd maar negatief) ) daar heb je in feite niet zoveel aan.. Dat het hier zou komen wisten we toch al na die slappe maatregelen
Cookie-instellingen beheren