Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tieners met wapens zorgen voor paniek

Toegevoegd: 18-03-2020, 21.44 uur
De politie heeft de wapens inbeslaggenomen.
De politie heeft de wapens inbeslaggenomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

SLUISKIL - De politie heeft vanavond na een paniekmelding in Sluiskil twee tieners staande gehouden die wapens bij zich hadden.


Rond 19.45 uur reden surveillerende agenten over de Bosjesweg toen ze werden aangesproken door iemand die in paniek vertelde dat hij verderop in de straat twee mannen met vuurwapens had zien lopen. Agenten gingen op zoek en zagen inderdaad twee personen lopen.

Ondanks de duisternis zagen de agenten dat één persoon een lang vuurwapen vasthield en deze snel verstopte achter een geparkeerde auto. Het bleek te gaan om twee jongens van 12 en 14 jaar oud uit Sluiskil. De jongen die het lange wapen vast had, bleek ook nog een pistool in zijn tas te hebben. Het ging hier om wapens waar alleen balletjes mee afgevuurd kan worden.

De politie heeft de wapens inbeslaggenomen. Tegen de jongen die de spullen bij zich had wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij zal vermoedelijk worden doorverwezen naar HALT. De tieners zijn door de politie gewezen op de gevaren en de paniek die dit veroorzaak. “Dit had veel erger kunnen aflopen” laat de politie weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees kikker (20-3-2020 om 00:39)
Tsja....Vroeger ( 20 jaar geleden) waren deze vaak rood, blauw of geel. En wat deed je dan? Dan Was je een halve middag bezig om met een zwarte markeer stift, en die waren toen prijzig.... kleurde je het hele pistool zwart. Want dan leek het echt.... En je klapper pistool, dat rode dopje moest eruit, want dan leek het echter.... Moet wel toegeven, ze lijken tegenwoordig verdacht veel op echte. En je kan er idd mensen mee bedreigen of bang maken, dus snap wel dat het niet meer mag.... Maar ja, internet kan je alles bestellen, en anoniem leveren ze het af. Dus blijft een lastig iets die controle. Maar nu snap je toch wel dat er 2 boys van 12 &14 niet met echte aan t spelen zijn??? Je hoort toch geen grote klappen?? T Blijft moeilijk....
lik op stuk (19-3-2020 om 18:31)
gewoon doen wat Aboutaleb zegt, 2500 euro boete voor de ouders.
Biggetje (19-3-2020 om 14:59)
Niet nornaal. Iedereen weet inmiddels wel dat dit "speelgoedje " niet meet op straat mag. En ook zie he steeds meer dat er bij overvallen steeds meer jongere betrokken zijn. Dus flink aanpakken deze jongens
Hans (19-3-2020 om 12:38)
Waar zijn de blaaspijp en een oude Wehkamp gebleven?
@stef (19-3-2020 om 09:03)
Spelen? Met speeltje die verboden zijn bij wet? Afpakken die rommel en de ouders mogen ook wel een goed gesprek verachten
Stef Bosch. (19-3-2020 om 08:43)
Nee het valt niet mee om buiten te spelen. Je kunt tegenwoordig geen voetbal, knikkers, skateboard, vlieger, fiets, etcetera meer kopen om mee te spelen. Dan maar met niet van echt te onderscheiden wapens op straat gaan lopen.
Cookie-instellingen beheren