Weerbericht:
Vandaag half tot zwaar bewolkt en meest droog. Dinsdag regenachtig
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Aanhanger vrachtauto AH volledig in brand

Toegevoegd: 19-03-2020, 06.51 uur - Update: 19-03-2020, 08.27 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Op de N59 bij Bruinisse is vanochtend brand uitgebroken in de aanhanger van een vrachtwagen van een koel- en vriestransportbedrijf. De trailer staat volledig in brand.


Via 112 kwam rond 06.25 uur een eerste melding binnen over de brand. Binnen een minuut werd opgeschaald naar middelbrand. De vrachtwagen staat tussen Bruinisse en de rotonde waar kan worden afgeslagen naar de Philipsdam en reed volgens Rijkswaterstaat richting Rotterdam. De vrachtauto was volgens de VRZ op pad voor Albert Heijn en gevuld met levensmiddelen.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was de chauffeur al voor de aankomst van de brandweer uit het voertuig. Er werd wel een ambulanceteam met spoed ter plaatse gestuurd. Het ambulanceteam heeft de chauffeur onderzocht vanwege rookinhalatie. Hij liep geen letsel op en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Tankautospuiten uit Bruinisse en Oosterland zouden assistentie van de waterwagen uit Burgh-Haamstede krijgen, maar deze kon wegens technische problemen niet doorrijden en is teruggekeerd naar de kazerne. Daarom is later de waterwagen van Goes uitgerukt zodat toch voldoende bluswater beschikbaar zou kunnen worden gemaakt.

Rond 06.45 uur was het eerste blusvoertuig ter plaatse en kon gestart worden met blussen. Een kwartier later werd opgeschaald naar grote brand en werd ook de tankautospuit van Sint Philipsland gealarmeerd, volgens de VRZ onder meer vanwege de lange aanrijtijden naar de incidentlocatie. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond stuurde vanuit Middelharnis ook een blusvoertuig ter plekke.

De brandweer heeft geprobeerd het trekkend voertuig van de vrachtwagen te redden. Dit is grotendeels gelukt. Er is wel wat lichte schade. De trailer zelf is grotendeels verwoest. Rond 07.40 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'.

De politie leidt het verkeer om over de parallelweg. De afsluiting zal nog enige tijd duren. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees T (20-3-2020 om 13:49)
Andere Kees De vrachtauto was volgens de VRZ op pad voor Albert Heijn en gevuld met levensmiddelen. En dus zaten er nog levensmiddelen in. Misschien voor winkels buiten Zeeland?
Ap (19-3-2020 om 16:33)
Vol met WC rollen voor de hamsters zeker. Ja dat brand wel
Henk Hopjes (19-3-2020 om 09:38)
Dat komt lekker uit met al die lege schappen door de paniekhamsteraars.
kees (19-3-2020 om 08:23)
De vrachtwagen staat in de richting van Rotterdam en was dus leeg (op afval en lege flessen na). En de afslag naar de Philipsdam is geen rotonde, maar een ongelijkvloerse kruising.
Cookie-instellingen beheren