www.hvzeeland.nl

Politie: 'Het Coronavirus is geen vrijbrief'

Toegevoegd: 19-03-2020, 14.01 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Coronavirus is geen vrijbrief om van alles te doen en te laten wat normaal ook niet mag. Die boodschap wil de politie de inwoners van Walcheren meegeven.

“We leven vandaag de dag in een bijzondere tijd. Het wordt lekker weer buiten en het is weer vroeger licht. Kortom; weer om echt vrolijk van te worden. Echter legt het Coronavirus daar een ietwat somber dekentje overheen”, zo begint de politie een oproep op Facebook.

“Wij merken dat, gezien de scholen dicht zijn en het lekker weer begint te worden, de jeugd meer buiten rondhangt. Vergeet niet dat het Coronavirus vooral geen vrijbrief is om van alles te doen en te laten en dat geldt onder andere ook voor verkeersovertredingen. Mocht je dan onverhoopt toch een bekeuring krijgen, dan is het onnodig om te roepen dat wij in 'deze tijd' eens wat vaker dingen door de vingers moeten zien, je bent tenslotte zelf de fout ingegaan”, zo zegt de politie.

De politie sluit haar bericht af door aan te geven dat burgers gewoon op haar kunnen rekenen. “Misschien in een wat andere setting dan je van ons gewend bent bij minder dringende zaken maar uiteindelijk blijven wij gewoon waakzaam en dienstbaar."