www.hvzeeland.nl

Weer vier Zeeuwen definitief besmet met Corona

Toegevoegd: 19-03-2020, 16.37 uur - Update: 19-03-2020, 16.45 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vandaag is bij vier Zeeuwen het Coronavirus vastgesteld. Het gaat om inwoners van Zuid-Beveland en Walcheren.

De GGD Zeeland meldt dat middels laboratoriumonderzoek is vastgesteld dat inwoners van Krabbendijke, Oostkapelle, Vlissingen en Yerseke het virus hebben opgelopen. In totaal zijn nu 37 inwoners van Zeeland gediagnostiseerd met het COVID-19-virus. Hoeveel van hen op dit moment (nog) in het ziekenhuis liggen, is niet duidelijk. Gisteren meldde ZorgSaam nog wel dat op dat moment twee Coronapatiënten in het Terneuzense ziekenhuis op de Intensive Care (IC) lagen.

Hulpverleners in onze provincie krijgen inmiddels ook te maken met schaarste op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen als mondkapjes, veiligheidsbrillen en schorten. Ambulancedienst Witte Kruis roept op om materialen in te leveren. North Sea Port heeft inmiddels bedrijven gevraagd om beschermingsmiddelen te doneren. Dow Benelux heeft inmiddels 1.500 mondkapjes afgeleverd.

Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Hieronder de bijgewerkte kaart met bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats). 

 

 Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM.
Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.