Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Boete en rijontzegging na ernstig ongeluk

Toegevoegd: 20-03-2020, 14.24 uur
De man kreeg een boete van 1.500 euro en een rijontzegging van twee maanden opgelegd.
De man kreeg een boete van 1.500 euro en een rijontzegging van twee maanden opgelegd.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Mddelburg heeft vrijdag de 47-jarige vrachtwagenchauffeur  een boete van 1.500 euro en een rijontzegging van twee maanden opgelegd wegens het rijden door een rood verkeerslicht met als gevolg een flinke aanrijding met zwaar lichamelijk letsel.

Het vonnis was conform de eis. Bij de kruising van de Rondweg Hulst (N290) en de Grote Kreekweg (N690) had vrachtwagenchauffeur L. B. uit La Haye (Frankrijk) op 9 februari meer aandacht voor het groene verkeerslicht dat voor het rechtsafslaande verkeer was bedoeld. B. moest rechtdoor en het groene licht was dus niet voor hem. Het gevolg van zijn rijgedrag was een flinke botsing met een van rechts komende auto.

De bestuurder van de auto liep gebroken ribben, een gescheurde milt, bloedingen in de schedel en een gescheurde liesslagader op.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (20-3-2020 om 15:58)
omdat het een Fransman is zal hij weinig van de rijontzegging merken. En die boet, ach moeten we eerst nog zien dat die betaald gaat worden. Fijn zo`n rechtspraak.