Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: 'Kom alleen naar Zeeland als dat nodig is'

Toegevoegd: 20-03-2020, 14.31 uur
VRZ: 'Kom alleen naar Zeeland als dat nodig is'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept mensen op om de provincie alleen nog te bezoeken als dat echt nodig is. “Kom als (dag)toerist niet naar Zeeland en stel je bezoek uit”, zo zegt de Veiligheidsregio.


Zowel dagtoerisme als langer verblijf door mensen van buiten de provincie wordt afgeraden. Door de verspreiding van het coronavirus geldt sinds gisteren voor de hele wereld code oranje. Dit betekent dat je alleen naar het buitenland moet reizen als dit strikt noodzakelijk is. De Veiligheidsregio Zeeland vertaalt dit advies nu ook naar de provincieschaal.

“Wij hebben samen met de toeristische sector en de provincie Zeeland dringend om een landelijk besluit gevraagd voor eenduidige maatregelen voor toerisme. Wij hopen nog steeds op een landelijke lijn. In afwachting hiervan geven wij als Veiligheidsregio Zeeland nu dit advies. Want onze eerste prioriteit is de volksgezondheid. We moeten de (ziekenhuis)zorg namelijk optimaal voorbereiden op een grote coronazorgvraag. Verder willen we voorkomen dat door de komst van toeristen de verspreiding van het virus onnodig wordt vergroot”, zo zegt de Veiligheidsregio.

Voorzitter Veiligheidsregio Zeeland, Jan Lonink: “Kom als toerist voor verblijf of dagbezoek - gedurende de strenge coronamaatregelen - alleen naar Zeeland als het echt nodig is. We zitten met heel de wereld in een crisissituatie. Neem als toerist daarom contact op met uw verhuurder. En overleg hoe u een reservering uit kan stellen of aan kan passen. We realiseren ons dat deze crisissituatie bij ondernemers hard aankomt. Maar veiligheid in Zeeland staat nu voorop. Ook naar toeristen hebben wij de verantwoordelijkheid om duidelijk te zijn.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene Carbaat (20-3-2020 om 19:45)
Komen de toeristen toch naar Zeeland, eruit schoppen die handel. respectloos zijn die gene die toch hun vakantie willen houden. Zeeland afsluiten in belang van alle inwoners tegen houden kunnen we niet wel beperken, O ja Rutte een van je ministers is onwel geworden omdat hij de verantwoordelijkheid niet meet kon dragen, denk daar maar eens over na.
the Watchers (20-3-2020 om 15:43)
Men noemt dit toeristen maar ik noem het corona vluchtelingen.
Jacob (20-3-2020 om 15:36)
De campings dicht! En weer de Belgen wij mogen daar niet tanken dan mogen de Belgen ook niet hier komen winkelen.
ben (20-3-2020 om 15:34)
vraag meteen aan voetbalhooligans of ze niets meer willen vernielen
Nel (20-3-2020 om 15:17)
Er wordt de toeristen VERRZOCHT niet naar zeeland te komen, dit is duidelijk te vrijblijvend. Gezien het gedrag van nog steeds veel mensen, toch dicht bij elkaar staan, toch reizen etc.zal dat niet werken. Er komen 2 miljoen mensen vakantie vieren in Zeeland, wat een brandhaard voor besmettingen!!! Straks hebben de zeeuwen zelf geen plek meer in het ziekenhuis. Dus toeristen BLIJF WEG jullie zijn nu niet gewenst. Blijf in je eigen regio als je leven je lief is!!!
André Bakker (20-3-2020 om 14:44)
stop op toerisme. Economie is ondergeschikt aan veiligheid. Neem voorbeeld aam de Waddeneilanden.
Cookie-instellingen beheren