Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in machinekamer schip Breskens

Toegevoegd: 20-03-2020, 15.12 uur
Vanochtend werd de machinekamer gecontroleerd geopend door de brandweer.
Vanochtend werd de machinekamer gecontroleerd geopend door de brandweer.
© Foto: Brandweer Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De brandweer heeft vanochtend stand-by gestaan bij een schip dat in Breskens was afgemeerd en waarop gisteren brand had gewoed.


Aan boord van de DC Vlaanderen 3000 van DC Dredging B.V. was donderdagmiddag brand ontstaan in de machinekamer. De brand kon door de bemanning zelf worden gedoofd door de CO2-blusinstallatie in werking te stellen. De situatie was onder controle en inzet van de brandweer was niet nodig. Voor de zekerheid werd besloten de machinekamer tot vanochtend gesloten te laten.

Brandweerlieden uit Breskens en Oostburg zijn vanochtend rond 08.00 uur naar de haven gegaan zodat de machinekamer gecontroleerd geopend kon worden en waar nodig meteen geblust kon worden. Volgens de brandweer bleek er gelukkig geen brand meer te zijn. Wel is nog het gehele schip geventileerd vanwege hoge waardes CO2. Aan het begin van de middag konden de brandweerlieden terugkeren naar hun kazernes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750