Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Inzamelingsacties beschermingsmiddelen

Toegevoegd: 21-03-2020, 13.34 uur
De inzamelingslocatie bij de brandweer Sint Philipsland.
De inzamelingslocatie bij de brandweer Sint Philipsland.
© Foto: Brandweer Sint Philipsland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op allerlei plaatsen in de provincie worden momenteel persoonlijke beschermingsmiddelen ingezameld voor artsen, hulpverleners en zorgpersoneel.


In de brandweerkazerne aan de Schoolstraat in Sint Philipsland werd vanochtend een eerste inzamelingsactie gehouden. Volgende week wordt deze tussen 10.00 en 12.00 uur herhaald. Vandaag werden in ieder geval 300 mondkapjes, 550 handschoenen, 200 schorten en 30 brillen ingeleverd.

Eerder deze week werd de brandweerkazerne aan de Hertenweg in Nieuwdorp opengesteld als inzamelpunt voor bedrijven die persoonlijke beschermingsmiddelen konden missen en wilden doneren aan de hulpdiensten. Onder meer Dow Benelux en Yara doneerden materialen. Inleveren kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Vandaag is een nieuwe actie opgestart, gericht op ondernemers en specifiek ook op onder meer akkerbouwers en veehouders. Bij zes bedrijven verspreid over de provincie zijn bakken geplaatst waarin mondkapjes, vuurwerkbrillen, spatbrillen, overzetbrillen en overalls (categorie 3) ingeleverd kunnen worden. Het Witte Kruis zal de verdere verspreiding van de spullen op zich nemen.

Inleveren kan tussen maandag 12.00 uur en donderdag 12.00 uur bij de Oostersteynweg 8 in Ouwerkerk, de Aardbolleweg 9 in Wolphaartsdijk, de Middelburgseweg 18 in Grijpskerke, de Nieuweweg 8 in Poortvliet, de Witte Steeweg 22 in Kruiningen en de Stekeldijk 15 in Geersdijk.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren