www.hvzeeland.nl

Tweede Zeeuwse Coronapatiƫnt overleden

Toegevoegd: 21-03-2020, 15.00 uur - Update: 27-03-2020, 10.42 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een tweede Zeeuwse Coronapatiënt is overleden. Vandaag zijn drie nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat heeft de GGD Zeeland zojuist gemeld.

Na de toename van 13 besmettingen gisteren is het aantal vastgestelde Coronabesmettingen in onze provincie vandaag een stuk minder hard gestegen. Vandaag zijn namelijk ‘maar’ drie nieuwe gevallen gemeld door de GGD. Zij komen uit Bruinisse, Biggekerke en Sint Philipsland.

In Zeeland zijn nu 53 personen waarbij het COVID-19-virus middels laboratoriumonderzoek is vastgesteld. Twee van die personen zijn overleden. Gisteren werd al duidelijk dat een oudere bewoner van een zorginstelling in de gemeente Tholen donderdagavond was overleden. Daar is nu dus nog een sterfgeval bijgekomen.

Gisteren meldde ZorgSaam dat op dat moment 3 patiënten met het coronavirus in het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen waren opgenomen. Zij lagen op de Intensive Care (IC). In het Admiraal De Ruyterziekenhuis (ADRZ) liggen 9 personen met het Coronavirus. Vier van hen liggen op de IC.

Toeristen
De Veiligheidsregio Zeeland heeft vandaag opnieuw (dag)toeristen opgeroepen om niet naar Zeeland te komen en hun bezoek uit te stellen. Toeristen die al in de provincie zijn, worden gevraagd om hun verantwoordelijkheid te nemen en de maatregelen tegen het Coronavirus goed op te volgen.
 
Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Van alle 53 besmette personen is de woonplaats nu bekend. Hieronder de bijgewerkte kaart met bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats)