Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Twaalf Coronapatiënten in Zeeuwse ziekenhuizen

Toegevoegd: 21-03-2020, 16.16 uur
Twaalf Coronapatiënten in Zeeuwse ziekenhuizen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Zeeuwse ziekenhuizen liggen momenteel 12 mensen met het Coronavirus COVID-19. Zeven van hen liggen op de intensive care (IC).


Gisteren meldde ZorgSaam dat op dat moment 3 patiënten met het coronavirus in het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen waren opgenomen. Zij lagen alle drie op de Intensive Care (IC). In het Admiraal De Ruyterziekenhuis (ADRZ) liggen 9 personen met het Coronavirus. Vier van hen liggen op de IC, zo heeft een woordvoerder aan onze redactie laten weten.

In onze provincie zijn volgens de GGD Zeeland nu 53 personen waarbij middels laboratoriumonderzoek het Coronavirus is vastgesteld. Gisteren werden 13 nieuwe gevallen gemeld, vandaag waren dat er 3. Inmiddels zijn twee Zeeuwen aan het virus overleden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (21-3-2020 om 18:00)
En nog geen lockdown. Dit virus houd geen rekening met de modellen van het RIVM. Nu legt de regering de verantwoording bij de burger u moet 1,5 meter afstand houden. Dan kan je achteraf zeggen de burgers hebben niet geluisterd. Je moet eens kijken hoever je adem komt bij koud weer dat stopt echt niet bij 1,5 meter.
Cookie-instellingen beheren