Weerbericht:
Van tijd tot tijd (mot)regen en vrij veel wind. Maandag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

NL-Alert vanwege Coronavirus

Toegevoegd: 22-03-2020, 11.52 uur
Rond 11.30 uur heeft de Nederlandse overheid een NL-Alert uitgestuurd.
Rond 11.30 uur heeft de Nederlandse overheid een NL-Alert uitgestuurd.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Rond 11.30 uur heeft de Nederlandse overheid een NL-Alert uitgestuurd in verband met het Coronavirus.

In het bericht werd opgeroepen om 1,5 meter afstand te houden van elkaar en bij griep- of verkoudheidsklachten thuis te blijven.

In Zeeland zijn op dit moment 53 personen waarbij middels laboratoriumonderzoek het Coronavirus is vastgesteld. Twee van hen zijn overleden.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniempje (22-3-2020 om 18:22)
Drica, wat denk je ervan... dat er in Zeeland geen buitenlandse studenten zijn? Die moeten het ook enigzins kunnen begrijpen. Nadenken....
Kees (22-3-2020 om 15:01)
Een zeer noodzakelijke boodschap omdat er nog steeds veel en veel mensen geen voldoende afstand houden. Op de Posbank zijn grote groepen mensen gesignaleerd die bewust op korte afstand lopen en schijt hebben aan de maatregelen. Dit zijn anti corona groepen van dwarsliggers. Ook in de randstad zie je zulke groepen en groepen die het strand op gaan. Zo van het is in Brabant en het komt hier niet. Stelletje achterlijken
Drica (22-3-2020 om 13:40)
Maar waarom het bericht in een vreemde taal eindigen ipv een dringendere oproep in eigen taal?