Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Natuurbeheerders: Situatie onverantwoord, blijf thuis!'

Toegevoegd: 22-03-2020, 14.28 uur - Update: 27-03-2020, 10.42 uur
Natuurbeheerders: Situatie onverantwoord, blijf thuis!'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Natuurbeheerders roepen mensen dringend op om thuis te blijven en niet in grote getale naar de natuurgebieden te komen. Ze vinden de huidige situatie gezien de pandemie van het Coronavirus onverantwoord.


Natuurmonumenten laat weten dat haar natuurgebieden dit weekend overspoeld worden met duizenden bezoekers. "Dit is niet meer verantwoord. Daarom het dringende verzoek om naar huis te gaan of thuis te blijven. We snappen dat dit geen leuke boodschap is, maar wel nodig", zo zegt Natuurmonumenten.

Ook Het Zeeuwse Landschap roept mensen op om thuis te blijven. De organisatie vindt de huidige bezoekersaantallen onverantwoord. "Onze natuurgebieden worden momenteel overspoeld door bezoekers. Hierbij houden bezoekers zich niet aan de door RIVM opgestelde gedragsregels, en is het onverantwoord geworden de natuurgebieden te bezoeken. Wij roepen dan ook dringend iedereen op thuis te blijven en deze gebieden te mijden. Social distancing!”

Burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst roept via Facebook op om niet te gaan wandelen in bijvoorbeeld de Clingse bossen of op de stadswallen van Hulst. "Doe dat niet! Blijf vandaag zoveel als mogelijk thuis. Zoek een andere manier om deze zonnige zondag door te komen. Samen zijn we verantwoordelijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ik reken op u!", zo schrijft Mulder.

Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) meldt overigens eveneens via Facebook dat op de Walcherse stranden de meeste mensen wel gehoor geven aan de oproepen van de Veiligheidsregio Zeeland en de overheid.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leka (22-3-2020 om 23:22)
Las elders dat er zelfs mensen uit Tilburg hier komen uitwaaien..
Moeder (22-3-2020 om 18:00)
Tja, je weet vantevoren niet of je de enige zult zijn die daar is, of dat er méér mensen op dat idee gekomen waren.. Ik heb vanmiddag heerlijk lopen flaneren over de Boulevard in Vlissingen. Heb echt lopen genieten. Was niet heel erg druk, gewoon. Wel veel auto’s. Maar joh, dan mis je de vitamine D en frisse lucht. Bovendien heb ik geen auto. :-)
Hannie (22-3-2020 om 17:52)
Er zijn blijkbaar een aantal analfabeten in Nederland,ze kunnen of niet lezen of ze begrijpen er niets van triest hoor!! Hulde aan de artsen en zorgverleners medewerkers van de supermarkten en alle anderen die hun winkel open houden voor u allemaal en die stug doorgaan! Met wie weet welke gevolgen voor deze mensen en hun familie's Bedenk ook eens wat er gebeurt als deze mensen uitvallen!! Dus AUB houd u aan de regels!
PIPPA (22-3-2020 om 17:46)
Gekken en ziekelijke gestoorden die, van nieuwsgierigheid eens gaan kijken hoe het in de supermarkt is, en rondrijden in hun debielenkarretje van kijk mij nou eens ! Ik heb zo,n figuur boven me wonen ik vraag me echt af of ze zich wel eens wast!!! Social disstance? Niet voor dat soort ! Handen wassen ,ontsmetten? Wat is dat? Ik word er kotsmisselijk van wanneer we hier een complete lockdown krijgen geef ik haar aan.....
jan de vos (22-3-2020 om 17:04)
Wat zijn die mensen toch allemaal dwars bezig zeg,zitten die op Italiaanse toestanden te wachten of zo, waar men de lijken met karrevrachten naar de motuari rijden.
Cookie-instellingen beheren