Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

GGD meldt vier nieuwe Coronabesmettingen

Toegevoegd: 22-03-2020, 14.51 uur - Update: 27-03-2020, 10.42 uur
GGD meldt vier nieuwe Coronabesmettingen
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Er zijn nu 57 bevestigde gevallen. Dat is zojuist door de GGD Zeeland naar buiten gebracht.


De vier personen waarbij het virus nu middels laboratoriumonderzoek is vastgesteld komen uit Middelburg, Terneuzen, Vlissingen en Zoutelande. Van de 57 besmette personen zijn er twee overleden, zo werd reeds eerder bekend. Bij zowel de regionale als de landelijke Coronacijfers moet wel nog altijd worden opgemerkt dat het werkelijke aantal Coronabesmettingen hoger zal liggen. Niet iedereen met klachten wordt immers meer getest.

Directeur Joke Gaemers van de GGD Zeeland riep vandaag iedereen op om de Corona-adviezen goed in acht te houden. "Ook het minimaal 1,5 meter afstand houden moet iedereen echt opvolgen. Dit gebeurt al, maar nog steeds te weinig", zo zegt Gaemers. Via een NL-Alert riep ook de Rijksoverheid op om echt minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Natuurbeheerders als Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap riepen vandaag iedereen op om zijn gezonde verstand te gebruiken. Volgens de natuurbeheerders worden natuurgebieden momenteel overspoeld door bezoekers en is de situatie onverantwoord omdat mensen zich niet aan de gedragsregels houden die het RIVM heeft opgesteld.
 
Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Hieronder de bijgewerkte kaart met de woonplaats van de 57 bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats)


 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (23-3-2020 om 07:27)
Wat een enorme virus die in de gehele wereld voorkomt en wat zijn de gevolgen onuitspreekbaar groot gezien de gevolgen wereld wijt zo ook voor Zeeland waar ook het oordeel toeneemt, en het einde nog niet in zicht is volgens de mededelingen die ze geven praat men nog over maanden wat nog vele mensen met de virus getroffen zullen worden wat leven we in een angstige wereld wat staat ons nog te wachten in de komende maanden.
Cookie-instellingen beheren