www.hvzeeland.nl

GGD meldt vier nieuwe Coronabesmettingen

Toegevoegd: 22-03-2020, 14.51 uur - Update: 27-03-2020, 10.42 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Er zijn nu 57 bevestigde gevallen. Dat is zojuist door de GGD Zeeland naar buiten gebracht.

De vier personen waarbij het virus nu middels laboratoriumonderzoek is vastgesteld komen uit Middelburg, Terneuzen, Vlissingen en Zoutelande. Van de 57 besmette personen zijn er twee overleden, zo werd reeds eerder bekend. Bij zowel de regionale als de landelijke Coronacijfers moet wel nog altijd worden opgemerkt dat het werkelijke aantal Coronabesmettingen hoger zal liggen. Niet iedereen met klachten wordt immers meer getest.

Directeur Joke Gaemers van de GGD Zeeland riep vandaag iedereen op om de Corona-adviezen goed in acht te houden. "Ook het minimaal 1,5 meter afstand houden moet iedereen echt opvolgen. Dit gebeurt al, maar nog steeds te weinig", zo zegt Gaemers. Via een NL-Alert riep ook de Rijksoverheid op om echt minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Natuurbeheerders als Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap riepen vandaag iedereen op om zijn gezonde verstand te gebruiken. Volgens de natuurbeheerders worden natuurgebieden momenteel overspoeld door bezoekers en is de situatie onverantwoord omdat mensen zich niet aan de gedragsregels houden die het RIVM heeft opgesteld.
 
Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Hieronder de bijgewerkte kaart met de woonplaats van de 57 bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats)