Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Waarschuwing voor nepbericht ontsmetting door leger

Toegevoegd: 22-03-2020, 19.58 uur - Update: 27-03-2020, 10.42 uur
Dit nepbericht gaat rond op social media en in appgroepen.
Dit nepbericht gaat rond op social media en in appgroepen.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor nepberichten die rondgaan op social media en in appgroeps. In de berichten wordt onder meer gemeld dat een lockdown op komst is.


Volgens de politie staat in het bericht, dat zogenaamd vanuit de politie is verspreid, dat alle straten vanavond op slot gaan omdat de luchtmacht het hele land gaat desinfecteren. De politie roept op het bericht van social media te verwijderen: "Het is niet waar!', zo zegt de politie.

In appgroeps op WhatsApp gaan soortgelijke berichten rond. Zo wordt een bericht gedeeld waarin staat dat vijf helikopters vanavond desinfecterende middelen in de lucht gaan spuiten om zo het coronavirus uit te roeien. De politie roept op dergelijke berichten te verwijderen en vooral niet verder te verspreiden. “Mensen belden zelfs 112 omdat ze bang waren. Dit zijn geen grappen!”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (23-3-2020 om 07:11)
Er zijn mensen die der verstand nooit komt
will (22-3-2020 om 22:31)
Er lopen nogal wat zieke geesten rond, hoop dat ze deze mafketels snel te pakken hebben.
Cookie-instellingen beheren