Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Wietkwekerij ontdekt na brandmelding Goes

Toegevoegd: 22-03-2020, 20.31 uur
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Na een melding van een brandgerucht op een bedrijfsterrein in Goes is zondagavond een grote, professionele wietkwekerij met bijna 1.000 planten ontdekt. De situatie was volgens de politie brandgevaarlijk.


De blusploeg van de post Troelstralaan in Goes werd rond 18.30 uur opgeroepen om poolshoogte te nemen bij de Albert Plesmanweg. Rond het pand werd een brandlucht geroken. Ter plekke werd een nader onderzoek ingesteld. Hierbij werd ook een warmtebeeldcamera gebruikt. Nadat een paneel uit een deur was gehaald, werd binnen in een loods een hennepplantage ontdekt.

Binnen stonden verdeeld over twee kweekruimtes in totaal 969 grote hennepstekken van 15 centimeter hoog. Een medewerker van energiebedrijf DNWG is ter plaatse gevraagd om de elektriciteitsaansluiting te onderzoeken. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgenomen. Volgens de politie was er sprake van een brandgevaarlijke situatie.

Er was niemand in het pand en er zijn nog geen arrestaties verricht. De kwekerij en de voor de kweek benodigde apparatuur en spullen zijn vernietigd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (23-3-2020 om 07:16)
Zo'n brand lost het probleem zelf op maar wie zou daar nu verantwoord voor zijn, want dit is geen kleintje
Koos P. (22-3-2020 om 20:40)
En weer een vaag autobedrijfje als dekmantel. Is dit wat ze bedoelen met "auto's rijden steeds meer op groene energie"?
Cookie-instellingen beheren