www.hvzeeland.nl

Wietkwekerij ontdekt na brandmelding Goes

Toegevoegd: 22-03-2020, 20.31 uur

Wietkwekerij ontdekt na brandmelding Goes
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Na een melding van een brandgerucht op een bedrijfsterrein in Goes is zondagavond een grote, professionele wietkwekerij met bijna 1.000 planten ontdekt. De situatie was volgens de politie brandgevaarlijk.

De blusploeg van de post Troelstralaan in Goes werd rond 18.30 uur opgeroepen om poolshoogte te nemen bij de Albert Plesmanweg. Rond het pand werd een brandlucht geroken. Ter plekke werd een nader onderzoek ingesteld. Hierbij werd ook een warmtebeeldcamera gebruikt. Nadat een paneel uit een deur was gehaald, werd binnen in een loods een hennepplantage ontdekt.

Binnen stonden verdeeld over twee kweekruimtes in totaal 969 grote hennepstekken van 15 centimeter hoog. Een medewerker van energiebedrijf DNWG is ter plaatse gevraagd om de elektriciteitsaansluiting te onderzoeken. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgenomen. Volgens de politie was er sprake van een brandgevaarlijke situatie.

Er was niemand in het pand en er zijn nog geen arrestaties verricht. De kwekerij en de voor de kweek benodigde apparatuur en spullen zijn vernietigd.