Weerbericht:
Vrij veel wind en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zes nieuwe besmettingen Coronavirus

Toegevoegd: 23-03-2020, 15.17 uur - Update: 27-03-2020, 10.45 uur
Zes nieuwe besmettingen Coronavirus
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sinds gisteren zijn zes mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Zeeland. Het gaat om inwoners van Tholen (3x), Hansweert, Lewedorp en Vlissingen.  De GGD Zeeland heeft dat zojuist naar buiten gebracht.


Bij in totaal 63 Zeeuwen is op dit moment het Coronavirus vastgesteld middels laboratoriumonderzoek. Buitenom een uitschieter op 20 maart (13 besmettingen) schommelt het aantal besmettingen in Zeeland de afgelopen week tussen de 3 en de 6 nieuwe besmettingen per dag. Een duidelijke toe- of afname is dus niet te zien. Het cijfer is dus redelijk stabiel.

Onduidelijk
Hoeveel mensen het virus precies hebben, is onduidelijk. Niet iedereen met klachten wordt immers meer getest. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. De huisarts volgt de richtlijn van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Mensen die nu nog getest worden, zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze COVID-19 hebben. Onder de groep kwetsbare mensen wordt verstaan: mensen van 70 jaar en ouder en mensen die op basis van onderliggend lijden in aanmerking komen voor griepvaccinatie.

Rapportage
Het RIVM heeft vandaag ook een landelijke rapportage gepubliceerd met nadere statistieken over de besmette personen. Van alle 4.749 besmette personen waren er 'slechts' 84 onder de 20 jaar oud. Uit het rapport is ook op te maken dat niemand jonger dan 55 jaar is overleden aan het virus. De verhouding man-vrouw tussen de besmette personen is ongeveer 50/50.
 
Vignet
In ons land wordt nog altijd vastgehouden aan de maatregel om onder meer scholen, horeca en sportcentra te sluiten en het advies om zoveel mogelijk thuis te werken en anderhalve meter afstand tot andere personen te bewaren. In België zijn verdere maatregelen genomen maar sinds vandaag kunnen grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen wel een vignet gebruiken om sneller de grens tussen België en Nederland te passeren.
 
Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Hieronder de bijgewerkte kaart met de woonplaats van de 63 bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats)


 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren