Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Vanavond gesprek over maatregelen toerisme

Toegevoegd: 23-03-2020, 18.38 uur
Vanavond gesprek over maatregelen toerisme
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanavond wordt gesproken over maatregelen om het aantal mensen de komende weken beperkt te houden. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kan de provincie een grote toestroom van toeristen er momenteel namelijk niet bij hebben gezien de zorgcapaciteit.


Jan Lonink, voorzitter Veiligheidsregio Zeeland, zegt dat Zeeland al wat dun bezaaid is qua capaciteit van huisartsen en ziekenhuizen. “Als daar het toerisme bij komt, dan verwachten we echt problemen. De zorg staat onder zware druk. Vanavond praten we over het geheel van maatregelen die noodzakelijk zijn om de komende weken het aantal mensen in Zeeland beperkt te houden.”

Lonink riep eerder toeristen al op om thuis te blijven. De koepel van brancheorganisaties Toeristisch Ondernemend Zeeland herhaalde die oproep eerder en in navolging van hen start VVV Zeeland vandaag de campagne ‘Wees wijs!’.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Borg (24-3-2020 om 15:01)
Alles op slot ,laat iedereen in eigen land en provincie blijven aub . Ook hier in Zeeuws Vlaanderen worden we elk seizoen overspoelt door Duitsers en Brabanders. Onze zorg kan dit echt niet aan !!!!!,1ziekenhuis in Terneuzen en een dependance in Oostburg .ik meen in totaal maar 8ic bedden voor Zeeuws Vlaanderen Knokke Gent en Brugge zien ons terwijl dit voor Zeeuws Vlaanderen een uitval mogelijkheid is ,door de genomen Ned.maatregelen al liever gaan dan komen .. Laat Zeeland en Zeeuws Vlaanderen aub geen toevluchtsoord worden ,iedereen heeft nu genoeg aan zichzelf . Dus veiligheids regio en lonink pak je verantwoordelijkheid voor je inwoners Dit weekend begint het seizoen ,we moeten weten waar we aan toe zijn .!!!!!!!!
Jaap (24-3-2020 om 11:55)
Het niet dichtgooien voor toeristen heeft nog steeds als oorzaak de geldzucht van veel ondernemers in de toeristenbranche, gemeenten en provincie. Respect dan ook voor ondernemers die wel hun verantwoording kennen en uit eigen beweging, bijv, campings op Schouwen, gesloten houden. Zelfs een organisatie als de vvv heeft een campagne om toeristen weg te houden. Wel onbegrijpelijk dat ze beweren dat het toerisme goed is voor de leefbaarheid, laat ze eens komen kijken in de kustplaatsen met al die rot auto’s en de vele andere ongemakken die onze gewaardeerde toeristen veroorzaken. Het is te hopen dat het teruglopende toerisme ook na de coronacrisis doorzet totdat weer acceptabele aantallen toeristen komen, juist voor de leefbaarheid.
Jos Francke (24-3-2020 om 11:05)
alles op alles zetten om alle toeristen weg te houden, zowel campings, hotels, vakantieparken, B&B's en alle overige toeristische verblljfsaccommodaties.plus een strenge controle. Mag hopen dat de grote verhuurders, zoals Roompot, niet hun zin krijgen om toch open te mogen blijven.. Het is onverantwoord! Bete is om alles, dus ook de horeca, tot 1 juni op slot te houden, dat zal ook potentiële bezoekers weghouden
Nel (24-3-2020 om 10:14)
Gesprek over maatregelen?! Simpel zat verbod op toeristen. Ze nemen toch ook het virus mee en daar zitten we hier zeker niet op te wachten. Inderdaad ze gaan ook boodschappen doen en wij, als Zeeuwen wordt aangeraden zoveel mogelijk alleen om boodschappen te gaan. Houdt een toerist zich daar aan. En wat bezielt deze mensen uberhaupt om maar te denken aan vakantie in Zeeland. Wij willen ook blijven leven! Gewoon wegblijven en Jan Lonink pak eens door en verzin niet allerlei zijweggetjes om het voor de toeristenbranche goed e maken.STOP TOERISME!!!!!
willem (24-3-2020 om 06:14)
het is makkelijk. zeeland op slot voor toeristen. ik snap het niet: waarom zien toeristen het zelf niet in dat ze thuis moeten blijven.
Reiger (24-3-2020 om 00:52)
Laten alle Burgemeesters, nu ze alle noodverordeningen kunnen maken, de mensen verplichten om in hun eigen provincie te blijven! Zo worden niet alle provincies belast met toeristen van elders.
Cookie-instellingen beheren