Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 8 km

Vier bekentenissen vernielingen Morgenster

Toegevoegd: 23-03-2020, 20.33 uur
De vandalen richtten voor duizenden euro's schade aan.
De vandalen richtten voor duizenden euro's schade aan.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het kader van het onderzoek naar de vernielingen in het kerkgebouw van De Morgenster in Middelburg zijn inmiddels vier verdachten gehoord. Zij hebben allen bekend.


Woensdagmiddag werd voor duizenden euro's schade aangericht in het kerkgebouw aan de Adriaen Lauwereyszstraat. De vier verdachten, variërend in leeftijd van 14, 17 en 20 jaar oud, hebben volgens de politie een bekentenis afgelegd. Ze hebben aangegeven te willen helpen met opruimen. De vier willen hun excuses maken en hebben goede intenties om de aangerichte schade te vergoeden, zo zegt de politie.

De politie laat weten dat het dossier naar het Openbaar Ministerie (OM) zal worden gestuurd zodat bepaald kan worden wat er verder gaat gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (24-3-2020 om 09:55)
Fijn dat ze gepakt zijn en willen helpen en betalen. Denk dat ze wat geleerd hebben. Probleem opgelost.
brom (24-3-2020 om 07:32)
Wat bezield zulke gastjes. En niet zomaar een klein beetje kapot gemaakt zoals te zien is. Waar is het misgegaan met die kinderen?
willem (24-3-2020 om 06:10)
puur vandalisme. schade op de ouders verhalen. het "sorry"is niet afdoende. laat ze hard werken en sluit ze maar een paar weekends op.
EM (23-3-2020 om 20:53)
Triest ,betalen en gevangenisstraf!
Jac (23-3-2020 om 20:46)
Wat ik a nu altijd in dit soort gevallen zo interessant vind is waarom ze dit gedaan hebben, wat ging er in hun hoofden om?