Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en vooral overdag buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Wijkagenten: Ga niet naar drukke plaatsen

Toegevoegd: 24-03-2020, 12.12 uur
Wijkagenten: Ga niet naar drukke plaatsen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburgse wijkagenten roepen vanwege het Coronavirus via social media dringend op om niet naar drukke plaatsen zoals de Mortiereboulevard te gaan.

De wijkagenten schrijven in een Instagrampost dat de overheid weliswaar fors beperkende maatregelen het opgelegd maar dat natuurlijk niet zomaar wordt gedaan. “Dat doen ze met een duidelijke reden: Zodat niet iedereen in je omgeving uitsterft.”

“Dus als je ook maar een beetje geeft om je medemens (familie, buren, vrienden, collega’s), dan ga je niet in dat overvolle park zitten. Dan ga je niet naar die druk bezochte Mortiereboulevard. Dan ga je niet naar de drukke skatebaan Veerse Poort, dan stel je alles gewoon even uit”, zo schrijven de wijkagenten.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
End of Day's (24-3-2020 om 13:03)
@ Nel, nu komt de vuilte, de ziekte van decennia lang neo kapitalisme boven. Dit is toch de stroming die de meerderheid zo graag wou ? Ieder voor zich maar wel klagen over collectieve voorzieningen zoals de uitgemergelde zorg die nu op instorten staat ? Tja, klappen vanaf je balkon is gratis natuurlijk...Het neo liberaal graai kapitalisme faalt, heeft ons verraden en is weldra voorbij...
jumbo (24-3-2020 om 12:42)
in middelburgzuid mogen beperkt mensen naar binnen heel verstandig.van jumbo
Peter (24-3-2020 om 12:30)
Toch een beetje jammer voor die ondernemers. Waarom oproepen niet naar de Mortiereboulevard te komen? In de appie mag je toch ook gewoon met z'n allen naar binnen?
Woekerwinst Vs Sociaal (24-3-2020 om 12:28)
Toch snap ik iets niet helemaal, we mogen niet op het strand tientallen meters van elkaar lopen maar we moeten wel naar de supermarkt om eten een keer en die gangpaden zijn meestal niet eens breed genoeg en daar is ook geen toezicht op het aantal bezoekers of niets. Moet daar geen actie ondernomen worden ? straks regent het en wat dan ? iedereen in de regen in de rij buiten laten ? of toch allemaal naar binnen schuilen ? moeten de openingstijden niet verruimd ? Ik wil best s'nachts komen bijvullen hoor. lekker rustig en minder kans op besmetting. Of kan dat allemaal niet wegens de zgn "marktwerking" en wordt er dan niet genoeg winst geschraapt door die o zo belangrijke voedselvoorziening = privé onderneming, voor het volk ?
Nel (24-3-2020 om 12:21)
Helaas zal dit nog vaker geroepen moeten worden. Sommige mensen trekken zich werkelijk nergens iets van aan. Ikke, ikke ikke!! De leus van deze maatschappy