Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

VRZ: Help anderstalige arbeidsmigranten

Toegevoegd: 24-03-2020, 12.26 uur
VRZ: Help anderstalige arbeidsmigranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept mensen op om anderstaligen in hun buurt te informeren over het maatregelen van de Rijksoverheid omtrent het Coronavirus.


“Wonen er in uw buurt arbeidsmigranten die de Nederlandse, Duitse of Engelse taal niet machtig zijn? Help elkaar zoveel mogelijk! U kunt de middelen van de Rijksoverheid gebruiken om hen te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen”, zo zegt de VRZ.

Op de website van de Rijksoverheid zijn inmiddels posters te vinden in het Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks. Op de posters staan ook telkens het informatienummer voor vragen over het virus en de website van de Rijksoverheid vermeld.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (24-3-2020 om 14:21)
@Niet gehaald, simpele, wel eens van EU onderdanen gehoord? Die kwamen zelf omdat de arrogante NLer te beroerd is om in de kas of fabriek te werken. @Will, genoeg werk. Niet iedereen is geschikt als ZZPer, omscholen is ook vaak geen hogere wiskunde. Moraal van het artikel is, help de ander die geen NL of Engels spreekt met uitleg over Corona en de regels daar om trent. Ga niet meteen racistisch en kortzichtig antwoorden...
een inwoner (24-3-2020 om 14:11)
Heeeelemaal eens met vorig reacties.
Eigen volk kan ook werken hoor ! (24-3-2020 om 14:04)
IDD, meer als werklozen genoeg in NL dus waarom worden die buitenlanders niet teruggehaald door hun eigen regering zoals NL ook nederlanders terughaalt uit het buitenland ? Of gaan die terug met behoud van UWV uitkering om daar betaald thuis te zitten ? Terwijl b.v. ZZP'ers hier dan maar bij de bijstand moeten aankloppen voor een karig inkomen waar niemand van kan leven ? Aspergestekers klagen en jammeren nu bijvoorbeeld al, maar ziet iemand dan ook al vacatures voor aspergestekers in NL of moet dat per sé via louche frauderende uitzendburo's in polen ? Nederlandse werkgevers moeten zich eens achter hun oren krabben.
Niet gehaald (24-3-2020 om 13:09)
Wij, de nl burgers hebben ze niet gehaald toch? Dus laat dat maar fijn over aan de regering en hun instanties. Die wilden toch ook dolgraag dat ze kwamen.
will (24-3-2020 om 13:03)
Help eerst n`s de Nederlanders die in de WW zitten aan werk en er zijn genoeg zzp ers die graag ingehuurd willen worden zeker nu, die buitenlanders kunnen retour waar ze vandaan komen en anders eerst Nederlands leren en of voor diegene waar ze voor werken kunnen hun ook verplichten om eerst Nederlands te leren.
Home sweet Home (24-3-2020 om 12:36)
Vind ik ook, help die terugkeren naar huis overheid ! Doe eens een keer wat ffs !