Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

VRZ: Help anderstalige arbeidsmigranten

Toegevoegd: 24-03-2020, 12.26 uur
VRZ: Help anderstalige arbeidsmigranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept mensen op om anderstaligen in hun buurt te informeren over het maatregelen van de Rijksoverheid omtrent het Coronavirus.


“Wonen er in uw buurt arbeidsmigranten die de Nederlandse, Duitse of Engelse taal niet machtig zijn? Help elkaar zoveel mogelijk! U kunt de middelen van de Rijksoverheid gebruiken om hen te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen”, zo zegt de VRZ.

Op de website van de Rijksoverheid zijn inmiddels posters te vinden in het Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks. Op de posters staan ook telkens het informatienummer voor vragen over het virus en de website van de Rijksoverheid vermeld.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikook (26-3-2020 om 08:57)
Helemaal met jou eens Mar er is idd maar 1 realistische reactie bij.
Jamie (24-3-2020 om 17:43)
@ Mar, en die is niet van jou
Mar (24-3-2020 om 16:21)
Er is maar één realistische reactie bij, het verbaast me niet.
jan (24-3-2020 om 16:06)
ik zal me inhouden. anders plaatsen jullie het nooit. als we nu eens zouden schrijven wat de meeste Nederlanders denken ??? laten we eerst eens beginnen met de gelukzoekers er echt uit te zetten.in plaats van los te laten op de maatschappij?? vind het wel kenmerkend dat in deze slechte tijden de EU eigenlijk onzichtbaar is. zou dat luxe probleem soms onnodig zijn?? want na Corona is de EU hoop ik voorbij. en hoeven we voor die dure hobbies niet meer te betalen.
Genoeg gegraai ! Het is voorbij ! (24-3-2020 om 15:59)
Vind ik ook, laat die bedrijven die ons aan de kan gooiden nu ook maar de tyfus krijgen ook
will (24-3-2020 om 15:01)
Dit is een taak van het VRZ zelf moeten de Nederlanders daar voor opdraaien de grote bedrijven huuren goedkope krachten in het buitenland zoals Damen enz. en de Nederlanders kregen de zak.
Cookie-instellingen beheren