Nog wel buiten spelen, geen pot voetbal meer

Toegevoegd: 24-03-2020, 13.19 uur

Nog wel buiten spelen, geen pot voetbal meer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie krijgt veel vragen van mensen die willen weten of kinderen (gezien de nieuwe maatregelen rond de bestrijding van het Coronavirus) nog wel mogen buiten spelen of mogen spelen met vrienden.

De wijkagenten van Kapelle laten in reactie op deze vragen via social media het volgende weten: “Buiten spelen mag gelukkig nog gewoon, maar beperk wel het aantal verschillende contacten. Zorg er ook voor dat er niet meer in groepen wordt gespeeld en probeer voldoende afstand (minimaal anderhalve meter, red.) tot elkaar te houden.”

“Een balletje overtrappen is dus geen probleem, maar een echte pot voetbal zit er nu even niet meer in. Ook als groep jeugd gezellig met elkaar chillen is nu niet meer wenselijk. Laten we er met zijn allen scherp op zijn en hopen dat mede door ons aan de regels te houden de situatie verbetert!”

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nick van der Hars (25-3-2020 om 10:57)
Mogen mensen boven twaalf jaar wel buitenspelen? Alleen op het jeugdjournaal staat dat mensen tot 12 jaar gewoon mogen buitenspelen. Ik zie geen andere bewijzen... Stel iemand heeft een klas overgedaan en wil ook nog gewoon met hun vrienden buitenspelen. Dat zou zielig zijn!
Asovolk (24-3-2020 om 16:04)
Ondertussen roept Cabaretier en zanger Maikel Harte op om de afstand te bewaken met lomp en ruw gedrag zoals scheten laten en uit je bek stinken, niet douchen want persoonlijke hygiëne is niet belangrijk meer in een virus uitbraak. Normaal vragen om afstand te houden kan natuurlijk niet, dat moet met boers lomp geweld... Wie doet er nu zo een oproep nu een beetje sociaal met elkaar omgaan de boventoon zou moeten voeren ? Cabaretier en zanger Maikel Harte dus... De toon wordt in de media gezet, asociaal gedrag is de oplossing volgens hen.
Kinderen vragen en jengelen, Volwassenen nemen actie (24-3-2020 om 13:55)
Waarom vallen mensen de overbezette politie daar mee lastig ? Moeten ze daar niet voor bij hun gemeente zijn ? De politie verzint deze regels toch niet ? Bel je partijvoorzitter of elke willekeurige politieke bobo die daar over gaat waarom ze allemaal zo vaag en onduidelijk blijven maar laat die overbelaste hulpverlening met rust, die hebben het al druk genoeg en zijn toch geen kinderoppas.