Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten veel wind
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km

Goes sluit voetbalkooien en sportpark

Toegevoegd: 24-03-2020, 16.58 uur - Update: 27-03-2020, 10.45 uur
De gemeente Goes sluit voetbalkooien en sportpark Het Schenge.
De gemeente Goes sluit voetbalkooien en sportpark Het Schenge.
© Foto: Gemeente Goes
Door: Roland de Jong

GOES - De gemeente Goes heeft eerste locaties aangewezen die gesloten worden om samenscholing tegen te gaan. Gisteren kondigde het kabinet aan dat burgemeesters de mogelijkheid kregen om dergelijke maatregelen te nemen in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus.


Goes laat weten dat mensen met dit mooie weer natuurlijk het liefst de hele dag buiten zijn en dat een frisse neus halen zeker mag, maar dat dit niet in grote groepen moet gebeuren. "Omdat onze voetbalkooien en sportpark Het Schenge tóch erg in trek blijven om elkaar te ontmoeten, worden deze per vandaag gesloten voor iedereen", zo laat de gemeente weten. Goes roept haar inwoners op zoveel mogelijk thuis te blijven en als men toch op pad gaat de minimale anderhalve meter tot anderen goed in acht te nemen.

Politieagenten melden intussen via social media dat ze op verschillende locaties jongeren hebben aangesproken op het houden van voldoende afstand. De politie laat weten samen met buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeentes op pad te zijn. Bij de ongeren die de politie in Zierikzee aansprak, kwam de boodschap in ieder geval over, zo zegt wijkagent Douwe de Vries.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ verassing (25-3-2020 om 12:13)
U slaat de spijker op z'n kop, daarom zou de dienstplicht ook niet meer werken hier, vanuit huis wordt er tegenwoordig al niet veel meer aan normen en waardes meegegeven, laat staan als de jeugd een bevel krijgt
Verrassing (25-3-2020 om 10:31)
Beste "Geen vooruitgang", dit is een opmerking die in deze tijd kant noch wal slaat. We hebben die mensen juist nodig om de burgers te wijzen op hun verantwoordelijkheid. Er lopen schijnbaar nog veel mensen rond die totaal lak hebben aan alle regels en zo een gevaar voor anderen vormen. Als we ons aan de regels houden hoeft een BOA ook geen bullebak te zijn! BOA's zijn vaak gewoon duidelijk in hun opdrachten......en dat vinden veel mensen moeilijk.
Boy (24-3-2020 om 17:47)
Er lopen er nog steeds te veel bij elkaar!
Geen vooruitgang (24-3-2020 om 17:34)
Oh god, krijgen we die boa's met hun asociale bullebakken gedrag die nu vast helemaal doorslaan ook nog...Tja, hadden de VVD kabinet rutten de politie niet wegbezuinigd had...