www.hvzeeland.nl

Goes sluit voetbalkooien en sportpark

Toegevoegd: 24-03-2020, 16.58 uur - Update: 27-03-2020, 10.45 uur

Goes sluit voetbalkooien en sportpark
Door: Roland de Jong

GOES - De gemeente Goes heeft eerste locaties aangewezen die gesloten worden om samenscholing tegen te gaan. Gisteren kondigde het kabinet aan dat burgemeesters de mogelijkheid kregen om dergelijke maatregelen te nemen in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus.

Goes laat weten dat mensen met dit mooie weer natuurlijk het liefst de hele dag buiten zijn en dat een frisse neus halen zeker mag, maar dat dit niet in grote groepen moet gebeuren. "Omdat onze voetbalkooien en sportpark Het Schenge tóch erg in trek blijven om elkaar te ontmoeten, worden deze per vandaag gesloten voor iedereen", zo laat de gemeente weten. Goes roept haar inwoners op zoveel mogelijk thuis te blijven en als men toch op pad gaat de minimale anderhalve meter tot anderen goed in acht te nemen.

Politieagenten melden intussen via social media dat ze op verschillende locaties jongeren hebben aangesproken op het houden van voldoende afstand. De politie laat weten samen met buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeentes op pad te zijn. Bij de ongeren die de politie in Zierikzee aansprak, kwam de boodschap in ieder geval over, zo zegt wijkagent Douwe de Vries.