Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten veel wind
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km

IC-patiënten kunnen worden overgeplaatst

Toegevoegd: 24-03-2020, 18.45 uur
IC-patiënten kunnen worden overgeplaatst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Patiënten die intensieve ziekenhuiszorg (intensive care) nodig hebben en niet terecht kunnen in een ziekenhuis in hun regio, kunnen vanaf nu ook terecht in de ziekenhuizen in Goes en Terneuzen. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


Landelijk is bepaald dat IC-patiënten kunnen worden overgebracht naar ziekenhuizen in andere regio’s. “Inmiddels is bepaald dat de coördinatie hiervan landelijk gaat plaatsvinden. Het kan dus zijn dat er patiënten uit andere ziekenhuizen worden overgebracht naar Zeeuwse ziekenhuizen. Op dit moment is er nog voldoende ruimte in Zeeuwse ziekenhuizen”, zo laat de VRZ weten.

Gisteren werd al bekend dat vanaf vandaag een speciale traumahelikopter in dienst zou komen om IC-patiënten over te kunnen brengen van het ene ziekenhuis naar het andere: de Lifeliner 5. Inmiddels is deze helikopter ook daadwerkelijk ingezet maar voor zover bekend nog niet in onze provincie.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ jan (25-3-2020 om 09:38)
Daar is aan gedacht! Natuurlijk denkt men daar aan, maar dag garandeert nooit iets. Het beste plan sneuvelt altijd na de eerste aanval. Er kan op het verloop van die virus alleen maar gereageerd worden, vóór zijn is gewoon lastig.
JR (25-3-2020 om 09:11)
Denk dat het vrij eenvoudig is, het ene ziekenhuis heeft capaciteit te kort en andere ziekenhuis heeft wat over. Dan kun je als ziekenhuis toch niet zeggen we wachten even de lokale situatie af. Het is nu eenmaal een acuut probleem. Waarschijnlijk zal het inderdaad wel zo zijn dat straks alles vol ligt. Neem de maatregelen dus in acht!
jan (24-3-2020 om 21:25)
Ik hoop maar dat de patiënten uit Brabant snel genezen zijn voordat het hier los gaat en ervoor de Zeeuwen geen plaats is. En waar worden wij dan naar overgeplaatst als alles vol ligt? Hebben de heren VRZ hier ook over nagedacht?. Helpen moeten we altijd! maar hier zou ik toch graag duidelijkheid over willen.