Weerbericht:
Vannacht lokaal mist, overdag een enkele bui. Zondag meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorlopig geen duidelijkheid over toeristen

Toegevoegd: 24-03-2020, 18.59 uur
Voorlopig geen duidelijkheid over toeristen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Alhoewel de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) gisteren al aangaf het liefste campings en vakantieparken in Zeeland te sluiten om zo de toestroom van toeristen af te wenden, zal pas later deze week duidelijk worden of zo'n maatregel er ook echt komt.


VVV Zeeland gaf eerder deze week al aan dat het vanwege de Coronacrisis onvermijdelijk leek dat toeristen en dagrecreanten geweerd zouden gaan worden. De Veiligheidsregio zegt nu dat er op dit moment veel vragen zijn over het al dan niet sluiten van campings en vakantieparken in Zeeland.

“Op dit moment zijn we druk bezig om voor het toerisme een Zeeuws besluit te nemen. Helaas kunnen we hier op korte termijn nog niets over zeggen omdat dit een zeer zorgvuldige juridische afweging vergt over wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast hebben wij ook nieuwe landelijke kaders nodig bij de nieuwe maatregelen die dan worden genomen. Een landelijk overleg vindt deze week plaats”, zo zegt de Veiligheidsregio.

“We hopen dat we nog deze week met betrekking tot het toerisme nadere besluiten kunnen nemen. Er zijn veel bezorgde vragen en opmerkingen binnen gekomen over de komst van toeristen naar Zeeland. Dit (de toestroom van toeristen, red.) zorgt voor een druk op de zorg die onhoudbaar is."

"Aan de andere kant zijn wij ons ook bewust van het feit dat de toeristische sector een van de belangrijkste economische pijlers is van de Zeeuwse economie en dat het een enorme omvang heeft. Om helderheid voor alle betrokkenen te krijgen, van toerist tot ondernemer, worden de maatregelen de komende dagen nader uitgewerkt”, zo zegt de VRZ in een verklaring.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Borg (24-3-2020 om 20:05)
Een schande ,het economisch belang moet ondergeschikt ziijn aan de gezondheid van de inwoners van Zeeland .!!!!! We gaan de Corona toch niet importeren door duizenden Duitsers Brabanders en Belgen naar onze kust te laten komen . Ze zien het als een toevluchtsoord ,en wanen zich veiliger maar.... Wij in Zeeuws Vlaanderen in dit geval hebben 1ziekenhuus in Terneuzen en een dependance in Oostburg . En voor heel Zeeuws Vlaanderen ik meen 8 ic bedden . De Belgische ziekenhuizen Knokke Brugge en Gent zien ons ned liever gaan dan komen en voeren een streng beleid , Camping Groede ruim 70 %bezet door Brabanders en Duitsers zal een geweldige bron van verspreiding worden lekker in zo’n douche gebouw geen 1,5 meter en dan die damp . Is wachten op ..
Neeltje (24-3-2020 om 19:58)
Nog geen duidelijkheid!!!???? Gaan we dan toch maar de ziekte grotere gelegenheid geven om te verspreiden? Wat een stelletje za@@@@en toch hier in Zeeland. Stop met het toelaten van toeristen. Hoe vaak moeten wij daar nog om vragen. Geen duidelijkeid, is het zo moeilijk eens te kiezen voor de Zeeuwse bevolking die graag een goede kans wil maken om het allemaal te overleven. Maar nee de Roompot wil toch toeristen hier naarte laten komen. SCHANDALIG EN NIET TE BEGRIJPEN voor mensen met een normaal gezond verstand en die toeristen die dan toch zo nodig zouden moeten komen, we kijken ze gewoon weg en verafschuwen ze.