Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Voorlopig geen duidelijkheid over toeristen

Toegevoegd: 24-03-2020, 18.59 uur
Voorlopig geen duidelijkheid over toeristen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Alhoewel de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) gisteren al aangaf het liefste campings en vakantieparken in Zeeland te sluiten om zo de toestroom van toeristen af te wenden, zal pas later deze week duidelijk worden of zo'n maatregel er ook echt komt.


VVV Zeeland gaf eerder deze week al aan dat het vanwege de Coronacrisis onvermijdelijk leek dat toeristen en dagrecreanten geweerd zouden gaan worden. De Veiligheidsregio zegt nu dat er op dit moment veel vragen zijn over het al dan niet sluiten van campings en vakantieparken in Zeeland.

“Op dit moment zijn we druk bezig om voor het toerisme een Zeeuws besluit te nemen. Helaas kunnen we hier op korte termijn nog niets over zeggen omdat dit een zeer zorgvuldige juridische afweging vergt over wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast hebben wij ook nieuwe landelijke kaders nodig bij de nieuwe maatregelen die dan worden genomen. Een landelijk overleg vindt deze week plaats”, zo zegt de Veiligheidsregio.

“We hopen dat we nog deze week met betrekking tot het toerisme nadere besluiten kunnen nemen. Er zijn veel bezorgde vragen en opmerkingen binnen gekomen over de komst van toeristen naar Zeeland. Dit (de toestroom van toeristen, red.) zorgt voor een druk op de zorg die onhoudbaar is."

"Aan de andere kant zijn wij ons ook bewust van het feit dat de toeristische sector een van de belangrijkste economische pijlers is van de Zeeuwse economie en dat het een enorme omvang heeft. Om helderheid voor alle betrokkenen te krijgen, van toerist tot ondernemer, worden de maatregelen de komende dagen nader uitgewerkt”, zo zegt de VRZ in een verklaring.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Annet (25-3-2020 om 09:28)
HELP DE ZEEUWEN: BLIJF THUIS!!!
Verschuuren (25-3-2020 om 08:23)
Sterkte voor de mensen die in de toerisme werken en dagelijks worden bloodgesteld aan ziekte verspreiders. Gezellig met zijn alle op de camping of in een huisje dan heb je een hele grote groep mensen dicht op elkaar. Wij hebben onze reis geannuleerd want met een gesloten toilet gebouw en zwembad dat dicht is kunnen we beter thuis blijven. En we willen geen enkel risico nemen.
willem (25-3-2020 om 04:47)
waarom niet gewoon alle campings enz sluiten? sluit zeeland af voor toeristen. te bang dat "den haag" dat niet goed vind?? toon eens een beetje lef e n zorg dat er voorlopig geen toerist zeeland in komt. nu kunnen we nog redden, maar als er een paar honderd zieken bijkomen dan staan we machteloos dus sluit zeeland af.
Weiger ! (24-3-2020 om 21:20)
Dan laten we het over aan het burgerinitiatief want dat is de insteek volgens VVD clowns. Ik zie daar zelf niet veel goeds van komen, maar ja, zo zijn de VVD, recht van de rijkste, de rest mag dood neervallen.
jan (24-3-2020 om 21:11)
De overheid moet stoppen met de verantwoording naar de burgers te schuiven. Niemand het land in of uit dat lijkt me duidelijk toch!
Borg (24-3-2020 om 20:20)
En hoe zit het met ons economisch belang ,als ije besluit niet te gaan uit veiligheid van je gezin als ze toch open gaan . Dan heb je geen andere reden om te annuleren dan angst om ziek te worden en daar gaan ze niet mee akkoord dus kortom €2500 door de wc gespoeld ,de kids die niet in de horeca kunnen werken en dus een zwaardere belasting op de huishoudpot gaan uitoefenen . Mensen die deeltijds of helemaal in de w.w terechtkomen en minder inkomsten hebben . Bonnen e.d die gekocht zijn bij winkels die het nu miss niet gaan redden ,het is overmacht dat snap ik . Maar ik hoor tot nu niemand over het economische belang van een huishouden en een compensatie voor deze !!!
Cookie-instellingen beheren