www.hvzeeland.nl

Voorlopig geen duidelijkheid over toeristen

Toegevoegd: 24-03-2020, 18.59 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Alhoewel de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) gisteren al aangaf het liefste campings en vakantieparken in Zeeland te sluiten om zo de toestroom van toeristen af te wenden, zal pas later deze week duidelijk worden of zo'n maatregel er ook echt komt.

VVV Zeeland gaf eerder deze week al aan dat het vanwege de Coronacrisis onvermijdelijk leek dat toeristen en dagrecreanten geweerd zouden gaan worden. De Veiligheidsregio zegt nu dat er op dit moment veel vragen zijn over het al dan niet sluiten van campings en vakantieparken in Zeeland.

“Op dit moment zijn we druk bezig om voor het toerisme een Zeeuws besluit te nemen. Helaas kunnen we hier op korte termijn nog niets over zeggen omdat dit een zeer zorgvuldige juridische afweging vergt over wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast hebben wij ook nieuwe landelijke kaders nodig bij de nieuwe maatregelen die dan worden genomen. Een landelijk overleg vindt deze week plaats”, zo zegt de Veiligheidsregio.

“We hopen dat we nog deze week met betrekking tot het toerisme nadere besluiten kunnen nemen. Er zijn veel bezorgde vragen en opmerkingen binnen gekomen over de komst van toeristen naar Zeeland. Dit (de toestroom van toeristen, red.) zorgt voor een druk op de zorg die onhoudbaar is."

"Aan de andere kant zijn wij ons ook bewust van het feit dat de toeristische sector een van de belangrijkste economische pijlers is van de Zeeuwse economie en dat het een enorme omvang heeft. Om helderheid voor alle betrokkenen te krijgen, van toerist tot ondernemer, worden de maatregelen de komende dagen nader uitgewerkt”, zo zegt de VRZ in een verklaring.