Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Politie: 'Ook hier jonge patiënten, blijf thuis'

Toegevoegd: 24-03-2020, 19.41 uur
Politie: 'Ook hier jonge patiënten, blijf thuis'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De ambulancedienst heeft vandaag in onze provincie meerdere jonge Coronapatiënten opgehaald en daarom roept de Zeeuws-Vlaamse politie vooral ook jongere mensen nog maar eens op de adviezen van de overheid op te volgen en zoveel mogelijk thuis te blijven.


“Een collega had vandaag contact met een ambulanceverpleegkundige in Zeeuws-Vlaanderen. Hij heeft een hele drukke dag met veel zware Coronapatiënten. Het was een heftige dag omdat er vandaag meerdere jonge patiënten zwaar ziek zijn opgehaald”, zo schrijft de politie op Facebook.

Het Coronavirus lijkt voor veel mensen nog ver weg, zo blijkt uit de rest van het bericht. “Vannacht spraken collega’s jongeren op straat aan op hun groepsgedrag. Hun reactie: ‘Maar meneer, Corona hebben we hier toch niet?!’. Helaas dus wel. Ook in Zeeuws-Vlaanderen hebben we Corona. Wees daarom wijs en blijf zoveel mogelijk thuis”, zo zegt de politie.

Besmettingen
In Zeeuws-Vlaanderen zijn volgens de GGD Zeeland overigens 14 Coronabesmettingen geconstateerd: 4 in de gemeente Sluis, 10 in de gemeente Terneuzen. In de gemeente Hulst zijn geen bevestigde gevallen.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sara (25-3-2020 om 03:17)
Twee jonge knullen op het werk, jaar of 20. De één hoest al drie weken lang. Weigert om naar huis te gaan. Omdat hij nog zo veel te doen heeft..... De andere zat afgelopen weekend nog met 20 man bij elkaar vertelde hij stoer!......
Klaar (25-3-2020 om 03:05)
Misschien beetje onder ontwikkeld.........
Nel (24-3-2020 om 22:22)
Misschien dat de jeugd nu eens inziet dat ook zij ziek kunnen worden en eens wat serieuzer met de maatregelen omgaan?
Geen gezag meer (24-3-2020 om 21:18)
nee nee nee, de hoogste baas van politie VVD (wie anders) grabberhuis heeft gezegd dat dit mocht. Of doen de hulpdiensten ook gewoon niet meer wat hun leidinggevende voorschrijft ? groot gelijk.