Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, vanmiddag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

RIVM: Positieve trend in Coronabesmettingen

Toegevoegd: 25-03-2020, 11.05 uur
RIVM: Positieve trend in Coronabesmettingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus lijken hun vruchten af te werpen. Volgens het RIVM is er sprake van een positieve trend en lijkt het erop dat de groei van de uitbraak wordt afgevlakt.


Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vanochtend de Tweede Kamer geïnformeerd over de stand van zaken. Volgens Van Dissel is de exponentiële groep van de uitbraak naar alle waarschijnlijkheid tot stilstand gebracht.

Hoe het verdere verloop van de uitbraak zal verlopen, is echter moeilijk te voorspellen. Dit heeft vooral ook te maken met of mensen zich houden aan de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd, zoals het anderhalve meter afstand houden tot elkaar, het niet schudden van handen en het voorkomen van groepsvorming.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (25-3-2020 om 20:11)
Graai virus Je schijnt met je graai gezanik niet te besegffen dat veel bedrijven met ondersteuning het hopelijk kunnen overleven en daarmee ook de werknemers hun baan kunnen behouden. En als de coronacrisis voorbij is mag jwe weer zeveren over je politieke afkeer.
Jan (25-3-2020 om 17:24)
Veel te vroeg om te juichen! De grote klap moet hier nog komen. Niemand kan blijkbaar vertellen hoe het zit met de afspraken wanneer er mensen uit zeeland moeten worden opgenomen en er geen ic plaatsen meer zijn omdat heel Brabant hier ligt. Het voelt als de zeeuwen kunnen verrekken net als met de Marine kazerne.
Graai virus (25-3-2020 om 13:23)
Dat zal door het openhouden van campings en vakantieparken door de VVD (wééér die) en SGP wel drastisch veranderen.Verder sta ik niet in dat er geen ongeregeldheden gaan plaatsvinden tussen de bevolking en de coronavluchtelingen, dat komt allemaal op naam van VVD/SGP en hun inhalige graaierskliek. Geef gewoon diegenen die hun baan verliezen een paar maanden uitkering, voor bedrijven zetten ze toch ook de geldpers aan dus waarom voor werknemers dan weer niet ? Dit is het asociaalste graaigedrag ooit.. subhumaan gedrag als je het mij vraagt. Dit gaan we nooit meer vergeten of vergeven.
Krom (25-3-2020 om 11:50)
RIVM is een lachertje. Beren broodjes zien smeren in China en carnaval en skireisjes Italie lekker door laten gaan. Door niet kunnen opschalen de testcriteria omlaag mikken waardoor minder testen afgenomen worden en dan op deze cijfers conclusies trekken. Alleen een goede lockdown zal helpen, maar ja dat geeft nog meer economische problemen. Ciao!
Vroeg (25-3-2020 om 11:44)
Wat vroeg om zulke koppen te drukken boven berichten. Lang niet iedereen leest alles. Zou over een week eens zien of er geen nieuwe patienten bij komen. De berichten van gister waren ook niet super. Incubatietijd etc.... Ik hoop uiteraard dat het beetje bij beetje gaat stabiliseren. Wens IEDEREEN veel succes en sterkte, Beterschap voor de zieken.
Koos P. (25-3-2020 om 11:35)
We zijn 3 dagen verder na het 'gezellig met het gezin op vakantie weekend' en nu is alles opeens al aan het verbeteren? Moeten we niet minstens 1 a 2 weken wachten met zulke uitspraken?