Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, vanmiddag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Online huisarts voor Zeeuwse CZ-klanten zonder huisarts

Toegevoegd: 25-03-2020, 11.11 uur
Via de app kunnen vragen gesteld worden aan een verpleegkundige. Waar nodig wordt een arts ingeschakeld.
Via de app kunnen vragen gesteld worden aan een verpleegkundige. Waar nodig wordt een arts ingeschakeld.
© Foto: CZ
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeuwen die verzekerd zijn bij CZ en die op dit moment niet staan ingeschreven bij een huisarts vanwege het huisartsentekort, kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een digitale vorm van huisartsenzorg.


Doordat een groep Zeeuwen niet staat ingeschreven bij een huisarts, hebben deze geen vast aanspreekpunt voor vragen over hun gezondheid. “Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het van groot belang dat iedereen toegang heeft tot huisartsenzorg. Daarom wordt de digitale zorg via Medicoo nu versneld aangeboden”, zo zegt CZ. Volgens de zorgverzekeraar is de app geschikt voor alle gezondheidsvragen en dus ook voor vragen die te maken hebben met het coronavirus.

De vragen die via de app worden gesteld, worden beantwoord door een verpleegkundige. “Wanneer het kan en nodig is, wordt er door de verpleegkundige een beeldbel-consult met een huisarts ingepland. Voor sommige klachten moet een fysieke afspraak gepland worden met een huisarts. Als dat het geval is, dan ondersteunt Medicoo zo nodig bij het zoeken naar een huisartsenpraktijk (of huisartsenpost), waar de patiënt terecht kan voor een consult”, zo legt de zorgverzekeraar uit.

De app was al in ontwikkeling, als onderdeel van de oplossing voor de huisartsentekorten in verschillende regio’s, waaronder Zeeland. “Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben CZ en Medicinfo besloten de dienst versneld aan te bieden, zodat ook inwoners van Zeeland zonder een vaste huisarts een laagdrempelig aanspreekpunt hebben voor vragen rondom het coronavirus”, zo zegt de zorgverzekeraar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750