www.hvzeeland.nl

Vijftien nieuwe besmettingen coronavirus

Toegevoegd: 25-03-2020, 15.28 uur - Update: 26-03-2020, 19.34 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland zijn vijftien nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Volgens de GGD Zeeland zijn nu 88 personen met het virus besmet.
 

Het betreft personen uit Breskens, Brouwershaven, Clinge, Ellewoutsdijk, Goes (2), ’s-Heer Arendskerke, Hoek, Middelburg (2), Terneuzen (2), Westdorpe en Zierikzee (2). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld.
 
Om met name Brabantse ziekenhuizen te ontlasten werden gisteren bijna 100 patiënten overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. Bij het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen werden zestien patiënten binnengebracht. In Goes werd één extra patiënt opgenomen. Op de Terneuzense IC liggen nu twee Zeeuwse Coronapatiënten en vier patiënten van buiten de regio. In Goes worden op de IC in totaal negen coronapatiënten verpleegd. Daar buitenom zijn nog zes andere patiënten waarbij het virus is vastgesteld in het ziekenhuis opgenomen.
 
Vanochtend liet Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de Tweede Kamer weten dat de exponentiële groep van de Corona-uitbraak naar alle waarschijnlijkheid tot stilstand is gebracht. Het lijkt er dus op dat de maatregelen van de overheid hun vruchten afwerpen. Hoe de situatie zich verder ontwikkelt, heeft echter wel te maken met of mensen zich blijven houden aan de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd, zoals het afstand houden tot elkaar, het niet schudden van handen en het voorkomen van groepsvorming.
 
Kaart Coronabesmettingen Zeeland
Hieronder de bijgewerkte kaart met de woonplaats van de 88 bevestigde Coronabesmettingen (klik op de plaatsen voor het aantal per plaats)