Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, vanmiddag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Noodverordening bij terugplaatsen Stationsbrug

Toegevoegd: 25-03-2020, 16.45 uur
Noodverordening bij terugplaatsen Stationsbrug
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg werkt momenteel aan een noodverordening die ervoor moet zorgen dat handhavend kan worden opgetreden als zich publiek verzameld om op 30 maart het terugplaatsen van de Stationsbrug met eigen ogen te bekijken.


De Stationsbrug over het Kanaal door Walcheren vormt een belangrijke verbinding tussen het centrum van Middelburg en het trein- en busstation aan de Kanaalweg. Eind vorig jaar was er enorme belangstelling tijdens het weghalen van de Stationsbrug. Om het risico op verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn toeschouwers bij de terugplaatsing op 30 maart echter niet welkom, zo zegt de gemeente.

“De gemeente Middelburg werkt momenteel aan een noodverordening. Die noodverordening schrijft regels voor die moeten voorkomen dat mensen gaan kijken. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete”, zo laat de gemeente weten.

De noodverordening gaat verder dan de verscherpte maatregelen die sinds maandag landelijk gelden. “De noodverordening staat namelijk niemand toe om te gaan kijken, ook niet als u alleen bent. Locaties als het station en het Stadskantoor blijven wel bereikbaar”, zo zegt Middelburg.

De werkzaamheden zijn wel te volgen via een livestream op www.youtube.com/provzld. Na het plaatsen op maandag 30 maart wordt de brug tot 10 april geïnstalleerd en uitvoerig getest. Op 10 april is de brug weer klaar voor gebruik.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750